effekterna av Tylenol på foster

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-10
Tylenol varumärken smärtstillande är en over-the-counter, receptfria läkemedel. Den aktiva substansen är paracetamol. Tylenol innehåller inte andra typer av smärtstillande såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen eller naproxen. Denna populära smärtstillande har funnits på marknaden i mer än 40 år. Det ofta rekommenderas av läkare eftersom det orsakar sällan magbesvär och har få biverkningar. När det tas enligt anvisningarna det anses säkert för gravida kvinnor och deras ofödda barn

Typer

Tylenol klassificeras av US Food and Drug Administration som ett graviditet kategori B drog. Det finns två orsaker till att ett läkemedel kan tas i kategori B: 1) läkemedlet verkar inte skada ofödda djur i formella studier men otillräckliga studier har utförts för att fastställa deras inverkan på mänskliga foster, eller 2) läkemedlet har visats orsaka skada i djur fostren men tillräckligt Studier visar att det är säkert för mänskliga foster.

Varning

Alla Tylenol förpackningar levereras med en varningsetikett instruera kvinnor som är gravida eller ammande att söka rådgivning från sina hälso-och sjukvård innan du tar en produkt som innehåller paracetamol. Denna märkning är standard för de flesta över disk läkemedel. Nuvarande tillgängliga studier visar inte några biverkningar hos fostret när paracetamol tas vid rekommenderad dos.

Funktioner

paracetamol i Tylenol har visats passera genom moderkakan och in i ofödda barnets blodomlopp. Men det är när det tas vid rekommenderad dosering koncentrationen av paracetamol i fostrets blodet anses statistiskt signifikant.

Överväganden

paracetamol i Tylenol har visat sig passera över i mjölk som produceras av ammande mödrar. Men när intas i rekommenderad dos, är mängden av paracetamol som finns i bröstmjölk mindre än 2 procent av styrkan moderns intagna. Detta förefaller inte att medföra några skadliga effekter på det ammade barnet.

Effekter

En studie som genomfördes mellan 1984 och 1992 att följas upp effekterna av en överdos av paracetamol genom att gravida kvinnor visade inte på några ökad risk för missbildningar i det ofödda barnet. Studien-P. R. McElhatton, F. M. Sullivan, G. N. Volans. Paracetamol överdos av graviditeten analys av resultaten av 300 fall som avses i Teratologiska Information Service. Reprod Toxicol. 1997, 11:85-94-drog slutsatsen att paracetamol överdos inte ger ett tillräckligt skäl för abort.

Previous:nothing Next:Hur man sköter om piercing: s

Relaterade artiklar


 • Vad är ayurvediska örter?
 • symtom på graviditet på 8 månader
 • första trimestern Graviditet & flygresor
 • lättnad för hemorrojder
 • Graviditet och snabb viktuppgång
 • hur länge tills du kan se om du är gravid?
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • BPH symtom
 • Varför får jag varm blinkar när jag äter?
 • hur man talar om bröstcancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com