familjeplanering metoder för män

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-01
Män kan välja sin egen preventivmetod för en rad olika skäl, men kanske ingen viktigare än att befria sig av emotionella och ekonomiska bördan oönskade graviditeter medföra.

Familjeplanering metoder för män antingen förhindra spermier från att lämna en mans kropp, blockera den från att komma in i en kvinnas kropp, eller göra spermierna orörliga eller stör dess förmåga att befrukta ett ägg

Du behöver:
sportutrustning.
Skala.
Familj-progress logg.
Belöningar.

Avhållsamhet

Avhållsamhet är den minst invasiva och en av de mest effektiva metoderna för födelsekontroll. Men inte alla kan behålla denna praxis. Problemen brist på sexuell kontakt kan orsaka en relation om intimitet och lycka finns hinder för framgången med denna strategi.

Kondomer

Kondomer fungera som en fysisk barriär mellan spermier och kvinnans fortplantningsorgan. Kondomer kan slita och göra en genomsnittlig 14 procents misslyckande. Eftersom kondom slidor hela penis, en av de viktigaste klagomål om dess användning är en rapporterad brist på känsla.

Försiktighet måste också vidtas vid hanteringen av använt kondom för att hindra överföring av sperma från kondom, eller föremål i kontakt med kondom, att kvinnans könsorgan.

P-piller

De mest lovande kombination för närvarande under utveckling för en manlig p-piller innebär antingen det syntetiska hormonet desogestrel eller gestagen tillsammans med testosteron. Under försöken har spermieantal befunnits sjunka till noll, vilket gör piller mer effektiv än nästan någon annan form av preventivmedel.

Det bär nästan inga biverkningar, med endast mindre viktökning rapporterats hos ett litet antal män för desogestrel versionen. Det har förekommit rapporter om reversibel krympning av testiklarna i gestagen kombination.

Den största nackdelen med denna metod är att man måste ta en daglig tablett. Forskning pågår om en implanterad version, samt en kräm och plåster.

Kostnad förväntas vara likvärdig med kondomer. Resultaten är reversibel, men nedgången i spermieantal kan ta från några veckor till fyra månader att inträffa.

IVD

En Intra Vas Device är en serie av silikon pluggar, sys fast på väggen i vas deferens , passagen av systemet som bär spermier från testiklarna till urinröret. Enheten har utformats för att stoppa spermier att passera utanför kroppen. Effekterna ske relativt snabbt, inom några utlösningar.

Bakslag i utvecklingen har inkluderat läckage som sädesledaren kanalen expanderar runt pluggarna. Medan spermieantalet uppnåtts är tillräckligt låga för att anses vara infertila och den utströmmande spermier utförda mest orörliga, öka antalet och storleken på pluggarna övervägs för att bättre dessa resultat.

Den här metoden är att föredra för den som vill undvika mer invasiva preventivmetoder. Det är lätt att vända, men det är skador från tryck och som kan påverka den framtida fertiliteten, en oro. Risken för detta ökar med den tid de kontakter är på plats.

RISUG (SMA)

reversibel hämning av spermier under handledning använder en polymer delvis fysiskt blockera sädesledaren passagen, men genom avgifter närvarande på ytan, gör den också spermier orörliga.

Det finns mindre oro läckage, så en mindre mängd material kan användas än med pluggar och det finns färre problem med tryck eller dess skador.

Denna metod är nästan omedelbart effektiv, reversibel och ansåg minimalt invasiva, eftersom det sker genom en injektion. Återföring är lite mer invasiva.

Kemisk sterilisering

kemisk sterilisering är en milt invasiv förfarande där en injektion inför kemikalier i sädesledaren. Den resulterande ärrbildning hindrar spermier från att gå från en mans kropp.

Nackdelar med denna metod är bland en väntetid på flera månader för dess effekter skall kunna förverkligas. Denna form av sterilisering är i paritet med den vasektomi i frekvensen av återföring på grund av oförutsägbar mängd ärrbildning.

Vasektomi

Vasektomi fortfarande en av de mest invasiva formerna av manligt preventivmedel, trots stora framsteg under historia kirurgi. Medan förfarandet betraktas som en mindre operation och görs på polikliniskt, handlar det om skärning, etsande och suturering av sädesledaren. Felmarginalen anses vara låg.

Den största nackdelen för flesta män är psykiska eller känslomässiga trauman och inverkan på deras uppfattning om manlighet. Efter en vasektomi är sperma så småningom ses som en inkräktare och kroppen börjar bilda antikroppar mot det. Detta kan leda till blockeringar eller bristningar i vissa fall.

Vasektomi har ett bättre pris för återföring med framsteg inom mikrokirurgi, är dock omkastning dyra och kan inte återställa fertiliteten.

Previous:nothing Next:försiktighetsåtgärder för graviditet vid 5 veckor

Relaterade artiklar


 • hur man köper HGH (Human Growth Hormone)
 • endometrios symtom efter hysterektomi
 • hur man kan förebygga rotavirus hos spädbarn och småbarn
 • Fakta om fiskolja för barn
 • försiktighetsåtgärder för graviditet vid 5 veckor
 • smärta i brösten och lättnad
 • varicosity behandling
 • typer av ortopediska arm hängslen
 • Vad är tecken på alkoholförgiftning?
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com