feber behandlingar för barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-08
Det skvallrande jämmer och stönanden av sjukt barn kan vara hjärtskärande att en förälder. Den obligatoriska hand-to-the-pannan kan avslöja en ökning av ditt barns kroppstemperatur-feber. En feber visar att en infektion som orsakas av skadliga bakterier eller virus, sker inne i ditt barns kropp. Lär dig att kontrollera ditt barns feber att göra honom bekväm, och när det är dags att söka medicinsk behandling från din läkare eller sjukhusets akutmottagning

Du behöver:
Liquid anti-bakteriell tvål.
Rinnande varmt vatten.
Ren trasa /hushållspapper.

Varför Fevers inträffa?

Feber är en naturlig kroppslig reaktion där immunförsvaret avsiktligt höjer kroppstemperaturen i ett försök att döda invaderande mikroorganismer. Eftersom många bakterier och virus kan bara frodas i en mycket begränsad temperatur spektrum, kan även den minsta ökning i rumstemperatur resultera i deras bortgång.

Förstå att en lätt feber bör inte vara en orsak till oro. Det är i själva verket ett gott tecken att ditt barns immunförsvar fungerar korrekt och göra vad den var gjord för att göra. Om ditt barns feber stiger över 102 grader F, men kanske du vill behandla feber för att få ner den lite lägre. Hög feber kan leda till obehag för ditt barn, och det finns en mängd olika sätt att göra ditt barn känner sig mer bekväma och samtidigt få ner temperaturen.

Behandlingar och komfort

Läkemedel som paracetamol (Barnens Tylenol) eller ibuprofen ( Barnens Alvedon) är ofta de första mediciner som föräldrarna att nå för när behandling av sina barns feber. Dessa läkemedel är lätt tillgängliga på alla apotek eller stormarknad. Du måste kontrollera att du köper rätt produkt för ditt barn, eftersom koncentrationen av läkemedel ökar när barnets ålder och viktökning. Hemma, läs instruktionerna på förpackningen så att du inte administrerar en lämplig dosering för ditt barn. Barnets feber, liksom många av deras smärta och värk, kommer att minska inom 60 minuter att ta medicinen.

Ge aldrig ett barn acetylsalicylsyra för att minska feber eller sjukdomssymptom. Barn, särskilt de med vattkoppor, är mottagliga för Reyes syndrom, som är associerad med acetylsalicylsyra användning. Kvar på den säkra sidan och aldrig administrera aspirin till barn under 14 års ålder.

Bortsett från medicin, finns det en mängd andra naturliga alternativ för att hålla ditt barn bekvämt och minska hennes feber. Tillämpa en ljus is-pack eller kall tvättlapp på pannan är en enkel lösning som förmodligen kommer att få ditt barn andas en suck av lättnad.

Ta ett bad i rumstemperatur vatten kan också lätt feber. Vattnet bör aldrig vara kallt, bara coolt. Ditt barn kan få frossa tillsammans med sina feber, så se till att göra badet kort.

Efter badet, klär ditt barn i lätta kläder, eller om det är möjligt, bara underkläder. Täck honom i en ljus blad och uppmuntra honom att vila.

ge ditt barn många kalla drycker, framför allt vatten och juice. Om ditt barn föredrar, kan hon suga på en isbit. Frysta, med fruktsmak is POP är också ett bra val eftersom de är en njutning för ditt barn och också arbeta för att hålla honom uttorkad.

När ska söka medicinsk hjälp

Om ditt barns feber går över 104 grader, eller är långlivade och varar i tre eller flera dagar, är det dags att kontakta en läkare för ett omedelbart möte. I vissa fall har en feber som sakta kryper högre eller dröjer runt i mer än två dagar signaler om att ditt barns kroppens immunförsvar har ett problem att man inte kan bota utan medicinsk åtgärd. Se din läkare, som troligen kommer att förskriva antibiotika att hjälpa ditt barns kropp kamp mot infektionen i handen.

Previous:nothing Next:hur man kan beräkna hur många månader gravid

Relaterade artiklar


 • behandlingar för näsblod
 • Vad gör en nabothian cysta ut?
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • lättnad band för graviditetsillamående
 • Varför stannar menstruationscykeln under graviditeten?
 • Orsaker till en vagel i ögat
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • hur förmå labor den naturliga vägen
 • göra Kegel övningar förstora skinkorna?
 • hur man kan bota degenerativa sjukdomar skiva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com