föder barn med bronkit farligt?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-04
Bronkit är ett allvarligt tillstånd som går att ännu mer stressande att gravida kvinnor, eftersom det finns rädsla för att barnet kan skadas. För närvarande finns det inga mediciner för att behandla källan bronkit, utan snarare att behandla dess symptom. Om en gravid kvinna misstänker att hon håller på att utveckla bronkit, måste hon se en läkare omedelbart. Risker för barnet kan utvecklas under födseln om bronkit är kvar hos modern på den tiden

Du behöver:. .
En dator
ett intresse att hitta information sjukvård för seniorer.

Fakta

Luft andas in i lungorna via luftrören. Bronkit uppstår när luftrören blir inflammerade, vilket gör dem svälla och bli smärtsam. Bakterier, virus, röktobak och andas in kemikalier är alla orsaker bronkit. Kvinnorna är mest benägna att få bronkit, liksom de som är bosatta i södra USA.

Betydelse

bronkit har en uppsjö av irriterande symtom, såsom hosta, feber, halsont och frossa. Dessa symtom är inte skadligt för ett foster, men kan vara skadligt under förlossningen. Dessutom att ta mediciner lindra symtomen, både sådana eller över disk, kan skada fostret.

Relief

Det finns inget medicinskt botemedel för bronkit. Men det finns några medicinska behandlingen alternativ som kan hjälpa till att lindra symptomen vid bronkit. Sådana läkemedel inkluderar antibiotika, bronkdilaterare, kortikosteroider och slemlösande. Dessa läkemedel är uteslutande erhållits genom en läkare, och därför en gravid kvinna bör se henne gynekolog för att diskutera dessa alternativ. I vissa fall kan dessa droger skada barnet, så att de inte kommer att rekommenderas. Några behandlingsalternativ som kan göras utan användning av läkemedel är användningen av en luftfuktare, med varma duschar och andas in den varma ångan, dricka kallt vatten, och dricker varmt te.

Förebyggande /Lösning

Om ett gravid kvinna är rökning, bör hon sluta genast för hennes ofödda barns skull. Även rökning svarar för ungefär 80% av kronisk bronkit incidenter, så sluta kommer att minska sin risk att utveckla sjukdomen. Det finns flera sätt för icke-rökare att hindra sig från upphandlande bronkit också. Först praxis god hygien genom att tvätta händerna ofta, duscha dagligen Undvik att röra vid ansiktet med orena händer, och desinficering gemensamma husgeråd. Undvik också att individer som är sjuka.

Varning

En vanlig hosta eller förkylning kan leda till bronkit hos gravida kvinnor, eftersom deras immunsystem kan vara mer sårbar. Så snart en gravid kvinna blir sjuk, bör hon rådfråga sin läkare. Ett foster kan inte kontrakt bronkit från sin mor. Men en kvinna som föder medan hon har bronkit kan då skada hennes barn. Första har barnet en ökad risk att drabbas av bronkit från modern nu när han är ute ur livmodern. Feber kan också förknippas med bronkit, vissa studier visar att en kvinna som föder medan de har en feber över 102 grader Fahrenheit kan ha risken att få ett barn med missbildningar.

Previous:nothing Next:kikhostevaccin biverkningar

Relaterade artiklar


 • information om utslag under graviditet
 • varför är det svårt att sluta röka?
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
 • hem rättsmedel för fästingen avlägsnas
 • donatorinsemination förfaranden
 • graviditet & förlossning stöd
 • Perimenopause & motion
 • Vad kan antimykotika orsaka?
 • sätt för barn att utöva
 • spädbarn HLR teknik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com