förebyggande arbetet för barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-03
Missbruk är ett stort problem bland tonåringar, men det är som påverkar yngre och yngre barn varje år. Ett försök att utbilda barnen om farorna med missbruk bör påbörjas så tidigt som barndom. Lära barnen tidigt om vikten av att göra hälsosamma val och undvika farliga ämnen kan förebygga missbruksproblem när de är tonåringar

Du behöver:
en dator
. ett intresse att hitta information sjukvård för seniorer.

Store Mediciner Säker

receptbelagda och receptfria drogmissbruk kan vara lika farligt som missbrukar illegala droger. För att förhindra barn från att missbruka dem, bör föräldrarna lagra alla mediciner i hemmet på ett säkert sätt, kan kasta gamla mediciner, vara medvetna om alla mediciner i hemmet, och regelbundet kontrollera att vara säker på att inget saknas. Föräldrar kan föregå med gott exempel för barn med hjälp av medicinering som det har förskrivits (se referens 1).

Prata med barnen om narkotika

När barnen är små, bör föräldrarna pratar med dem om farorna med missbruk. Barn kan ges åldersanpassad information om narkotika-och alkoholmissbruk för att utbilda dem om riskerna. Rollspel är ett bra sätt att hjälpa yngre barnen förbereda sig för att undvika droger och alkohol och lära sig olika sätt att säga nej om någon erbjuder dem en olaglig substans (se referens 2). Yngre barnen kan lära sig att använda droger och alkohol kommer att göra deras kroppar ohälsosamma och ta bort deras förmåga att göra sina egna val. Äldre barn kan läras ut de specifika konsekvensen av att missbruka droger och alkohol och hälsa och känslomässiga frågor som kan leda till.

Utbilda barn om Healthy Living

Föräldrar kan hjälpa barnen att förstå grunderna om en sund livsstil och bra näring. Barn som har en god förståelse för vad som är och inte är bra för deras organ kan vara mer benägna att undvika missbruksproblem när de blir äldre. Föräldrar kan uppmuntra barnen att delta i lagsporter eller individuella program motion som cykling, promenader, simning och mer för att hjälpa dem att förstå fördelarna med att leva en hälsosam livsstil.

Previous:nothing Next:vad som orsakar njure infektion hos män?

Relaterade artiklar


 • Hur är diabetes passerade genetiskt?
 • naturläkemedel mot klimakteriet
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • hur man får ha tillgång till sjukvård för barn
 • Därför får du halsbränna under graviditeten
 • vilka sjukdomar är genetiska?
 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • varicosity behandling
 • behandling i hemmet övningar
 • hur man använder Essure
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com