försiktighetsåtgärder för graviditet vid 5 veckor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-01
På fem veckor, många kvinnor just fått veta av graviditeten. Under första trimestern är fostret genomgår stora förändringar och många utvecklingsmässiga milstolpar förekommer. Under denna tid är det bäst att vara försiktig och följa alla medicinska riktlinjer för en hälsosam graviditet

Du behöver:.
Sportutrustning
. Skala.
Familj-progress logg.
Belöningar.

Undvik alkohol, droger och rökning

Enligt American Association Graviditet, det finns ingen mängd av alkoholkonsumtion under graviditeten som är säkert. Alkoholbruk kan leda till fetalt alkoholsyndrom hos spädbarn. Droger, inklusive vissa receptbelagda och receptfria läkemedel, kan orsaka fosterskador och andra utvecklingsfrågor för fostret. Enligt Baby Zone har rökning under graviditet har kopplats till en mängd olika problem, bland annat en ökad incidens av leukemi, SIDS, för tidigt född och moderkaksavlossning.

Ta Prenatal Vitaminer

Läkare ofta ordinera prenatal vitaminer för gravida kvinnor . De March of Dimes sägs att gravida kvinnor behöver minst 400 mg folsyra dagligen under en enda förlossning. Om hon är gravid med tvillingar eller fler, är detta krav ökat. Organisationen rekommenderar alla kvinnor i fertil ålder ta ett multivitaminpreparat som innehåller minst 400 mg av folsyra dagligen i händelse av att de blir gravida.

Avbryt Preventivmedel

Så snart graviditetstest läser positivt, alla barn kontrollmetoder som innefattar användning av hormoner bör avbrytas. Detta inbegriper alla former av p-piller och plåster.

Ändra Diet

En hälsosam kost är avgörande för en hälsosam graviditet. Vissa livsmedel bör undvikas under graviditeten eftersom de kan ha skadliga effekter på fostret. Detta inkluderar fisk med hög kvicksilverhalt (som svärdfisk och haj), råa livsmedel (såsom sushi och ägg), opastöriserad mjölk och ost, och deli kött, eftersom de alla kan innehålla skadliga bakterier listeria.

Stanna hydrerade

Uttorkning under graviditet kan leda till tidig förlossning eller missfall. I början av graviditeten, de flesta kvinnor upplever graviditetsillamående på någon nivå som lätt kan leda till uttorkning. Inta tillräckligt med vätska under hela graviditeten och ersätta vätskan som förloras genom kräkningar eller överdriven svettning för att undvika uttorkning.

Undvik lådan

En del katter, särskilt sådana som har utomhus, kan bära toxoplasmos, vilket är farligt för gravida kvinnor och deras foster. Parasiten finns i avföring från katt och kan orsaka infektioner till den person som är rengöring av kattlådor. För dem som inte är gravid, finns i allmänhet ingen risk. Det kan dock orsaka fosterskador för ett foster. Ge katten plikt kattlådan till en annan familjemedlem. Om det inte kan undvikas, bära mask och handskar vid rengöring av kattlådan.

Previous:nothing Next:de bästa sätten att bli gravid snabbt

Relaterade artiklar


 • Vad är ayurvediska örter?
 • rådgivning tekniker för fetma hos barn
 • HLR & AED instruktioner
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • tjocktarmscancer hos barn
 • hur man stärker dig
 • hur man hanterar en bebis som vägrar att amma
 • Sign & symtom på mässling
 • hur man eliminerar hicka
 • hur du kan hjälpa dina barn hantera vaccinationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com