hälsoriskerna med mögel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-04
Föreställ dig att gå in i ett hem i fuktigt, varmt väder. Föreställ dig att hemmet var stängt för en tid, som kanske en sommarstuga. Väl inne i hemmet, skulle du lukta säkert något unken, förlegad och känna en tung, tjock luft. Detta är alla orsakade av mögel, vilket är vad mögel är. Lukten och känslan av mögel är dock inte det enda problemet som skapas. För många kan mögel vara en mardröm eftersom det är vetenskapligt bevisat att orsaka andningsproblem, allergier och andra sjukdomar

Vad är mögel

mögelsporer i luften hela tiden och när de landar på en fuktig plats i varma förhållanden, kommer de att börja mata och växande där de landar. Mögel är ett luddigt tillväxt som behöver varma, fuktiga förhållanden att leva. Följaktligen skulle inomhus områden som är högt i fukt i ett varmt klimat vara en perfekt grund för mögel att frodas. Mögel, om förhållandena är fortfarande fuktiga och varma, kommer att fortsätta växa och i slutändan leda till ett brett spektrum av sjukdomar i andningsorganen.

Allergier och mögel

Cirka 15 procent av amerikanerna är allergisk mot mögel, som orsakar allvarliga reaktioner såsom hösnuva, klåda, näsa och hals och trängsel. Dessa villkor kan kvarstå hela den tid individen utsätts för mögel, och i vissa fall, även efter att han eller hon lämnar det. Medicinering är oftast krävs för en reaktion att avta. De som inte lider av allergier kan också uppleva allergiliknande symptom från mögel.

Mögel och astma

Mögel anses vara en av de främsta utlösande faktorer för astmatiker. Sporerna agitera luftrören och få dem att dra ihop sig. Luftburna mögelsporer som kommer in i lungorna kan orsaka astma-liknande symtom även hos personer som inte har astma, men har utsatts för mögel under en lång sikt. Andnöd, svårighet att andas in eller andas ut och agitation är alla symptom på mögel exponering.

Mögel och immunförsvaret

Dessa sporer inte bara plåga personer med allergier och astma, men kan också skapa ett stort problem för de personer med försvagat immunsystem. Mögel kan orsaka infektioner hos dessa individer, som kräver omedelbar sjukhusvård. Den luftburna sporer gå in i lungorna och vila där, vilket leder till infektioner.

Andra hälsoproblem

Mögel kan också orsaka hudirritationer hos friska individer. En sådan irritation är fotsvamp, som orsakas av mögel sporer, som foten ger en fuktig och varm plats för mögel att frodas. Mögel kan också orsaka hudirritationer som inkluderar, men är inte begränsade till, klåda, rodnad och fjällning.

Att bli av mögel

Det bästa sättet att bekämpa mögel är att kontrollera fukten i drabbade området. Kom ihåg, mögel behöver fukt för att leva, att ta bort det skulle vara att förstöra den. Det finns avfuktare tillgängliga som drar fukt ur luften. När det gäller de drabbade områdena, är bleka ett säkert sätt att förstöra mögel, även om en mindre giftiga rengöringsmedel kan vara effektivt också. Se upp för sommarstugor som har suttit obemannat och stängt upp, eftersom dessa är grogrund för mögel. Innan ockuperar ett sommarhem, skulle den idealiska situationen vara att ha en avfuktare igång året runt, ockuperade eller inte.

Previous:nothing Next:hur man får Ipecac

Relaterade artiklar


 • frukter för att behandla akne
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • hur du lagrar placenta navelsträngsblod
 • graviditet hemorrhoid behandling
 • negativa effekterna av buteljerat vatten
 • vetenskapen om viktminskning
 • utöva rutiner för män över 50
 • hur man beräknar kilokalorier
 • hälsosam mat idéer för småbarn
 • symptom på pre klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com