hälsosamma måltider för tonåringar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-01
Även tonåringar är ökända för att vara ute sent, äta skräpmat och spendera tid framför elektroniska apparater, är många tonåringar intresserade av att förbättra sin hälsa och fysisk form, men är osäker på hur. Om du höjer en tonåring, uppmuntra ditt barn att leva en hälsosam livsstil genom att äta hälsosamt, fettsnål mat och motion dagligen. Dessutom utbilda ditt barn om hur hon kan förbereda friska, enkla måltider som träffar henne kostbehov

Friska Breakfast

Teenage organ ständigt växer längre och starkare, så det är nödvändigt att din tonåring äter måltider som innehåller mycket kalcium, protein och näringsämnen. Hjälp ditt barn börja sin dag rätt genom att förbereda hälsosam frukost måltider, såsom ägg, rostat bröd eller fullkornsbröd pannkakor. Ägg är en utmärkt källa till järn och protein. Dessutom är tonåringar rekommenderas att äta sex uns av spannmål per dag, och över hälften av dessa skall ske från hel-vete källor. Använd fullkornsbröd att förbereda rostat bröd eller fattiga riddare, och sysselsätter hel-vete pannkaka mix för att se ditt barn får rätt mängd korn. Dessutom, färsk frukt och mjölk tillsätt kalcium och näringsämnen för att din tonåring kost.

Nyttiga luncher

Även skolmatsalen mat har förbättrats avsevärt under de senaste 10 åren, många tonåringar fortfarande svårt att äta skollunch som är välsmakande och hälsosamma. Uppmuntra ditt barn att hjälpa till att förbereda och packa sin egen lunch kommer att ge ditt barn en känsla av ansvar och kommer att uppmuntra hälsosamma matvanor. Förbereda en smörgås kvällen innan är ett snabbt och effektivt sätt att garantera din tonåring får rätt näringsämnen under hela hennes dag. Använd hel-vete, fiberrikt bröd och innehålla mycket grönsaker, till exempel groddar, morötter, romansallad, lök eller tomat. Fyll smörgåsar med hög proteinhalt sallader, inklusive tonfisk, ägg eller kyckling sallad med 1-2 tsk. av majonnäs. Inkludera buteljerat vatten eller juice lådor som är låg sockerhalt. Om din tonåring har marker, försöka få med marker som är låga i fett och salt och högt i fiber, som Sun Chips eller kringlor göras med hel-vete mjöl. Inkludera säckar med färsk frukt, som jordgubbar eller blåbär, och grönsaker som hackad morot och selleri.

Friska Middagar

Hjälp din tonåring äta en hälsosam middag genom att uppmuntra honom att hjälpa till att förbereda din nattliga måltider. Börja med magert protein källor, t. ex. fisk, skinn-och benfria kyckling, bönor eller tofu. Inkludera gott om grönsaker i olika färger och platta med hel-vete pasta och Rices. För en enkel och snabb fiskmjöl, toppad halstra vit fiskfilé med färsk citronsaft, salt och peppar i 8 minuter. Lax biffar kan också vara kokt eller grillad, och marinering i förväg med hjälp av en asiatisk eller teriyakisås kommer att se till filén är smakrika och läckra. Kyckling kan även användas i wokning tillsammans med en rad olika grönsaker och serveras ovanpå brun, långkornigt ris. Uppmuntra din tonåring att dricka lättmjölk med middag och avsluta med färsk frukt över en skopa av fettsnåla vaniljglass.

Previous:nothing Next:cellprov process

Relaterade artiklar


 • bakteriell vaginos förebyggande
 • långvarig användning av nässpray
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • hur man skapar glädje
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • hur man kan sluta röka
 • hur man köper kontroll Yaz födelse snabbt
 • biverkningar av Gravol
 • hur man talar till läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com