hjälp för att sänka triglycerider

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-11
Triglycerider är en typ av fett som finns i blodet. Läkaren kan testa din triglycerider nivåer som en faktor för att fastställa risken för hjärtsjukdomar. Enligt American Heart Association, ett värde på mindre än 150 mg /dl är normalt. Över 200 mg /dL anses vara hög, och över 500 mg /dL anses vara en mycket hög nivå av triglycerider. Ofta kan kostförändringar, motion och viktminskning sänka triglycerider utan användning av läkemedel

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett.
Stetoskop.

kostförändringar

kostförändringar kan hjälpa till att sänka triglycerider. Den mest uppenbara förändringen bör vara att minska ditt kolesterol intag. Du kan göra detta genom att minska konsumtionen av äggulor, hög mättat fett kött och hel-mjölkprodukter. Sträva efter att hålla din dagliga intaget av kolesterol under 300 mg och under 200 mg om du har hjärtsjukdom. Istället för matlagning med livsmedel som innehåller mättat fett som smör, ersätta dessa livsmedel med omättade fetter som rapsolja, olivolja och jordnötsolja. Öka ditt intag av omega-3 livsmedel såsom linfrö, valnötter, mandlar, och kallt vatten fisk såsom lax och tonfisk.

Eliminera konsumtionen av transfetter, som ofta finns i förpackade snacks och kakor.
En kost med mindre socker kommer också att hjälpa till att sänka triglycerider. Begränsa ditt intag av godis, desserter och sötade drycker.

Alkoholhaltiga drycker är inte bara rik på kalorier, men också socker. För vissa individer kan alkohol höja triglycerider. Följ din läkares råd om alkoholkonsumtion.

motion och vikt

Det är viktigt att behålla en hälsosam vikt för att hålla din triglycerider på sunda nivåer. Öka din fysiska aktivitet kan hjälpa till att sänka triglycerider. Försök att få minst 30 minuters fysisk aktivitet de flesta dagar i veckan. Om du är överviktig, öka din dagliga fysiska aktivitet till cirka 60 till 90 minuter. Kontrollera med din läkare innan du börjar ett träningsprogram.

Rökning och läkemedel

Om du röker, sluta kan sänka triglycerider. Läkemedel, såsom vissa högt mediciner blodtryck, kan ibland vara orsaken till höga triglycerider. Din läkare kanske vill prova olika typer av mediciner för att se deras inverkan på din triglycerider nivåer.

Läkemedelsbehandling

Ibland kostförändringar, motion och viktminskning inte är tillräckligt för att minska triglycerider till sunda nivåer. Vid dessa tider och säkert när triglycerider är mycket höga (500 mg /dL eller högre), finns mediciner ofta skrivs att minska triglycerider.

Previous:nothing Next:prenatal vård för kvinnor

Relaterade artiklar


 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • s.
 • smärtlindring för förlossning
 • var man kan köpa preggie poppar
 • hur man ska behandla barneksem naturligt
 • Definitionen av positivt tänkande
 • hur man sticka med amning i ett år
 • HLR & AED instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com