hur du kan hjälpa dina astmatiska barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-14
Föräldrar till barn med astma känner ofta hjälplösa. Vi diskuterar tecken på barnastma, det bästa sättet att administrera läkemedel, och vad man ska göra under ett astmaanfall
1.
Den första och viktigaste steget är beslutet att ta ansvar för ditt barns astma. Du kan ta ansvar genom att utbilda dig själv om sjukdomen. Ta reda på om deras är bättre behandling eller mediciner som finns tillgängliga för ditt barn. Utnyttja den medicinska professionen, bibliotek, internet etc. De bästa recept är kunskap.
2.
Har akut medvetenhet om ditt barns hälsa. De kan ha en oförmåga att exakt beskriva hur de mår. Kontrollera om förändringar i hud /naglar /läpp färg, hosta, väsande andning, andnöd, illamående, slöhet och aptitlöshet. Lägg också märke om ditt barn har att föraning framåt så de andas ut som om de andnöd. Ta en titt på ditt barns andning när de sover. Detta gör att du kan observera deras andning när de är avslappnade. Detta kommer att visa dig skillnaden när blir andningen ansträngd.
3.
Många astmamediciner levereras av inhalatorer och det är svårt för ett barn att förstå och genomföra nödvändiga sekvens av andetag för att ta dessa mediciner. Det är ditt ansvar att se ditt barn tar dessa läkemedel ordentligt. Om ditt barn har att ta läkemedel genom en dosaerosol, är det oftast bäst att använda den med en spacer eller aero-kammare.
4.
Du måste vara beredd på en astma attack. Vet vad de ska göra! Om ditt barn lider en attack, lugn och motstå frestelsen att gosa ditt barn. Även detta är din naturliga föräldrarnas instinkt, klämma ditt barn kan tygla sin bröst och göra det svårare att andas.
Om du kör ditt barn till en läkare eller ER, medan de har en attack, fortfarande ett säkert och ordentligt spänne dem i deras barnstolen. Tänk vad som skulle hända om deras var en olycka.
5.
Att hantera astma och ditt barn effektivt måste du ta ansvar och vara så lugn som man kan i en nödsituation. Det finns mer du kan göra än att bara administrera läkemedel. Du kan förbättra ditt barns tillstånd genom att göra ändringar i hemmiljö och sin kost. Ju mer du vet om astma desto effektivare kan du kontrollera det.


Previous:nothing Next:Så lägger du en blodtrycksmanschett på underarmen

Relaterade artiklar


 • Graviditet & STREP b
 • biverkningar av Pulmicort Respules
 • bästa kuren mot munsår
 • hem rättsmedel för snarkning
 • hur man kan minska myostatin
 • hur man kan sänka triglycerider med mat
 • rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • postpartum viktminskning tips
 • stadier av alzhiemer sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com