kardiovaskulära systemet tutorial

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-10
Ett starkt kardiovaskulära systemet cirkulerar kontinuerligt blod i hela kroppen, och ger dig många fördelar för hälsan. Detta kan resultera i en ökad grad av uthållighet, minskad risk att utveckla sjukdomen, lättare andning och ökad känsla av välbefinnande. För att bibehålla en stark kardiovaskulära systemet, måste du äta rätt mat, få motion och kontrollera dina risker

Du behöver:. .
Blodtrycksmanschett
Stetoskop.

Komponenter

det kardiovaskulära systemet är oftast likställs med hjärtat. Innehåller emellertid också lungorna och blodkärl. Enligt healthmean. com, från större till mindre storlekar, blodkärl består av artärer, arterioler och kapillärer. Dessa blodkärl är de vägar för transport av näringsämnen och syre rikt blod i hela kroppen. Enligt American Heart Association, den genomsnittliga hjärtat pumpar 2000 liter blod per dag. Det slår också ett genomsnitt på 100. 000 gånger dagligen. Om ditt hjärta är friska, är dess storlek något större än en knytnäve. Bild en stark muskulös pump och det är vad hjärtat ser ut som det fungerar.

Funktion

Den huvudsakliga funktionen för det kardiovaskulära systemet, även känd som blodomloppet, är i omlopp. Enligt American Heart Association, kommer omsättning i tre olika typer: kranskärlssjukdom, systemisk och lungor. Hjärtat får sin blodförsörjning från kranskärlscirkulation som för blod till hjärtat. Systemiska cirkulationen flyttar syresatt blod från hjärtat till andra delar av kroppen och återgår utarmat syre till hjärtat. Lungkretsloppet är ansvarig för att transportera syrefattigt blod från hjärtat till lungorna. Därefter cirkulerar syresatt blod till hjärtat.

Upplagan är hur kroppen gör sig av med avfall, vilket ger en naturlig reningsprocess. När cirkulationen hindras, negativa konsekvenser för hälsan uppstår. Din konstant kroppstemperatur upprätthålls av god cirkulation. Genom att ständigt cirkulerande blod i hela ditt system, hjälper blodcirkulation bekämpa sjukdomar. Cirkulation är också ansvarig för att din andning lättare. Om dina lungor fungerar felfritt, håller cirkulationen dem som arbetar på sin optimala nivå.

Underhåll

För att bibehålla en stark kardiovaskulära systemet måste du äta ett hjärta hälsosam kost, motion och minska dina risker för hjärtsjukdomar.

ett hjärta hälsosam kost är en mycket fiber och antioxidant livsmedel. Färsk frukt och grönsaker, fullkorn såsom korn, hela produkter vete, havre och havrekli, quinoa och kamut, baljväxter som bönor och linser, hälsosamma oljor som de enkelomättade och fleromättade sorter, sojalivsmedel som tofu och sojamjölk, frön och nötter, främst mandlar, pistaschmandlar och linfrön och låg fetthalt mejeriprodukter är viktiga för en hälsosam måltid plan, enligt USDA. Du måste också äta mindre mat med högt innehåll av mättade fetter och transfetter som rött kött, bearbetade livsmedel och hela feta mejeriprodukter. />
Gå ner i vikt och motionerar mer kommer att leda till en friskare kardiovaskulära systemet. American Heart Association rekommenderar 30 minuter, fem dagar i veckan. Det behöver inte vara ansträngande heller.

För att minska risken för hjärtsjukdomar, veta din blodet nummer såsom kolesterol och triglycerider är viktigt. Du måste också sänka blodtrycket och sluta röka, som är två stora risker som påverkar hjärt-och kärlhälsa.

Previous:nothing Next:effekterna av Tylenol på foster

Relaterade artiklar


 • hur man håller svalna på en varm, varm dag
 • hur man bygger en relation med din läkare
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur att förstå om barnens hosta sirap är säkra
 • Hur snabbt Depo skott arbete?
 • Så för att lindra torr hud
 • problem som uppstår från dålig hållning
 • orsaker till höga vita blodkroppar räknas
 • autism medvetenhet aktiviteter
 • blockerade äggledare behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com