klimakteriet & tarmluft

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-09
Många kvinnor gör stora ansträngningar för att få igenom peri-klimakteriet och i klimakteriet så smidigt som möjligt, gör allt rätt saker för att inte ytterligare förvärra upplopp hormoner. Dock är det en ödets ironi att dessa kvinnor har gjort en samlad insats för att förbättra sin kost, äta rätt saker, och vad händer? De är gassier än någonsin

Hälsosam kost, massor av gas

Dr John Sunyecz, president, MenopauseRx, Inc. Konstaterar att vissa livsmedel, bland annat frukt, grönsaker samt fibrer, är bra för oss som är sojabaserad livsmedel som uppgift att minska symtomen vid klimakteriet, men dessa livsmedel är ökända för att orsaka väderspänning och gas.

Hormoner? Mat?

Ungefär en fjärdedel av alla kvinnor i övergångsåldern rapport gas som ett problem under denna period av sitt liv. Dock är det medicinska samfundet inte säker på om den ökade gasbildning har att göra med hormonella förändringar eller enbart beror på att de förändringar i kosten hos dessa kvinnor, som försöker äta bättre.

mindre effektiva matsmältningssystem

När vi blir äldre, inget fungerar så väl som den en gång gjorde och som de flesta av oss tog för givet. Enligt Scott Olsen, som är naturläkemedel läkare, vår matsmältning system, precis som andra system i vår kropp, blir mindre effektiva över tiden. Dålig matsmältning leder till väderspänningar. Majoriteten av gas orsakas av magen bakterier, men om du är gulping luften medan man äter, chowing ner på gasformiga livsmedel eller inte kombinera rätt mat tillsammans, kommer detta att upp dina chanser att bli full av gas.

Mediciner

Många "äldre" människor, även kvinnor som är i klimakteriet, kan vara att ta medicin för olika sjukdomar. Medicineringen i kombination med dina mindre än effektivt matsmältningssystem, förvärras av de livsmedel som vi väljer att äta, kan leda till vad Dr Olson hänvisar till som "rum-clearing" gas. Fråga din läkare om din medicin kan vara förvärra din gas problem.

Undvik mättat fett

Om du är gasfyllda och klimakteriebesvär, en elak kombination, ta råd av den nordamerikanska Menopause Society och äta måltider som innehåller mycket hela korn, grönsaker och frukter, för att bekämpa klimakteriebesvär (nattliga svettningar, värmevallningar och så vidare), men låg halt av mättat fett.

Soda

Enligt Puristat. com, en av de värsta syndarna när det gäller gas är läsk. Dr Olsen påpekar att en 2001 National Health and Nutrition Examination Survey slutsatsen att det inte bara är läsk den största källan till kalorier i USA men det överväldigar ens den bästa mag kapacitet och flöden gasproducerande bakterier. Om du är klimakteriet och kämpar med gasbildning, kanske du vill att allvarligt överväga att eliminera soda ur kosten eller begränsa din konsumtion.

Bean-o

Överväga att vidta Bean-o. Många har haft stor framgång med denna anti-gas piller.

Previous:nothing Next:obstetrisk fistel behandling

Relaterade artiklar


 • postpartum vård för mödrar
 • värmevallningar inte förknippas med klimakteriet
 • övningar för män att förlora magen fett
 • vad gör ett anfall se ut i ett barn?
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • Bayer smärtlindring
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • Hur man sköter om vårdaren
 • hur du kan få linser i ögonen
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com