livmoderslemhinnan muskelknutor förebyggande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-02
Livmoderslemhinnan muskelknutor godartade knutor som bildas i kvinnor under barnafödande ålder. Muskelknutor, som består av muskelceller och vävnader, utveckla i och runt livmoderväggen. Afroamerikaner och överviktiga kvinnorna är huvudsakligen mottagliga för endometriets muskelknutor. Vanliga symtom är smärtsamma blödningar och kraftiga blödningar under och mellan perioder, lägre fyllnadskänsla, täta urinträngningar, smärtsamma samlag, smärta i nedre ryggen, förstoppning, och sådana reproduktiva problem som barnlöshet, missfall och tidig förlossning. Genom att hålla sig i form och titta på vad de äter, kan kvinnor minska deras chanser att utveckla muskelknutor

Bibehålla hälsosam vikt

överviktiga kvinnor tenderar att ha högre östrogennivåer, som verkar sammanfalla med muskelknutor, enligt Women's Health hemsida. Förutom att titta på kalorier, bör kvinnor motionerar regelbundet: 30 till 60 minuter, fem gånger i veckan. Styrketräning minskar kroppsfettet, vilket ökar muskel. Överviktiga och eller stillasittande kvinnor bör börja med lätta övningar, såsom promenader, extremt miljövänlig aerobics och stationära eller liggcyklar. Om du har råd med avgift, hyra en professionell tränare att skräddarsy din träning.

Ändra Diet

En kost tung i rött kött och skinka tycks sammanfalla med förekomst av muskelknutor, enligt National myom Foundation. Rekommenderad mat inkluderar gröna grönsaker, frukt och fisk. Women's Health citerar en italiensk studie som visade att kvinnor som åt mer frukt och grönsaker utvecklas färre muskelknutor än de som konsumerade mer kött. Eftersom förstoppning är förknippat med livmodercancer muskelknutor, äta fullkorn, kli och andra fiberrika livsmedel-och dricka mycket vatten-för att främja bortskaffande av avfall. Dessa kost förändringar bör också bidra till viktminskning.

Ta P-piller

The National uterus Fibroida Foundation säger att det främsta symptomet på muskelknutor är kraftig blödning. Med varje menstruationscykel, livmodercancer muskelknutor placera trycket på livmoderslemhinnan och instanser ökning med oregelbundna blödningar. För att förhindra livmodercancer fibroid och oregelbundna blödningar, kan läkare ordinera p-piller för att hjälpa kvinnor reglera sina hormonnivåer och menstruationscykeln. Rådgör med din läkare om eventuella biverkningar av p-piller.

Previous:nothing Next:hälsosamma måltider för tonåringar

Relaterade artiklar


 • hur man köper kontroll Yaz födelse online
 • användning av aloe vera
 • Graviditet & ömma bröst
 • magövningar som inte kommer att skada din rygg
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
 • stadier av alzhiemer sjukdom
 • de goda effekterna av kolesterol
 • hur man förhindrar graviditet efter kön
 • headlice råd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com