lunga utveckling i fostrets

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-11

Du behöver:
blodtrycksmanschett
. Stetoskop.

utvecklingsstadier

Prenatal lungutveckling består av steg som upprätthållas efter det att barnet är fött. De tre stegen som sker under fosterutvecklingen är pseudoglandular, canaliclular och saccular. Lungorna behöver inte vara fullt utvecklad vid födseln för att en baby ska kunna andas, dock skall dessa tre stadier äger rum före leverans. Under dessa stadier, celler differentierar till enskilda strukturer i lungorna, och bronkial luftvägarna bildas.

pseudoglandular etappen äger rum under de första tre till fyra månader av graviditeten. Under denna tid, är övriga luftvägarna håller på att bildas inuti vad som ser ut som en körtel-liknande struktur. Tall columnar epitel celler växer inuti dessa luftvägar och bildar ett foder. Tubular förgrening fortsätter att utveckla hela detta skede. Redan två månader in i pseudoglandular scenen, alla i luftrören segment är närvarande.

Strukturell utveckling

canalicular fosterstadiet lungutveckling börjar vid 16. Graviditetsveckan och varar till den 24: e veckan. På denna punkt har enskilda avdelningar inom vänster och höger kammare bildats av bronkial segment som resulterade från föregående förfarandet. Lager av epitel foder växa under dessa kammare. Kapillärerna som kommer senare möjliggöra framtida gasutbytet form, medan den omgivande lungan musklerna börjar ta sin form. Andningsvägar strukturer som kallas bronkioler börjar växa inuti luftrören segment. Dessa strukturer innehåller säckar som senare blir lungorna "lungblåsorna.

Saccular skede börjar vid 24: e veckan och varar till fostret kommer till sikt. Airway utveckling börjar spridas ut och bilda luftrum, eller saccules inom kamrarna. Luftrummet expanderar som saccules fortsätta form. Det bronchiole formationer dök upp i den föregående etappen börjar växt till alveolerna och utvecklas till ett kluster av luftvägarna under varje kammare. En fjärde utvecklingsfas, kallad alveolära perioden sker efter fostret är född och kommer att fortsätta i det fjärde året av barndomen.

Giftiga ämnen

Lung utveckling under fosterstadiet skeden är en invecklad process som är mycket känslig för komplikationer i närvaro av utanför giftiga ämnen. Passiv rökning (ETS) är ett sådant ombud som specifikt hämmar utvecklingen av epitelceller lagren under fostrets lunga tillväxt. Den totala effekten stunts cellager mognad och minskar tillväxten cellager. Barnastma, kronisk hosta, väsande andning och kronisk slemproduktion är möjliga förutsättningar att uppstå som en följd av ETS.

Användningen av steroider mediciner kan också arbeta för att hindra lungutveckling hos fostret. Steroider mål också epitelceller tillväxt cellskiktet, men är effekten den motsatta av det från ETS. Tillväxttakten ökar cellmognad, vilket orsakar ett minskat antal celler och tunnare formationer lager till formen. En annan faktor som kraftigt påverkar lungutveckling i fostret är näringsintag som mamman.

Previous:nothing Next:hjärnan och funktioner

Relaterade artiklar


 • sätt att få friska lungor
 • varför är det svårt att sluta röka?
 • vitamin rekommendationer för barn
 • hur mycket vikt gör en baby vinst under den sista trimestern?
 • Vad gör man med använt p-piller flaskor
 • sinus infektioner hos små barn
 • vad är follikelstimulerande hormoner?
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
 • frisk kropp för graviditet
 • anti-aging råd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com