mat säkerhetstips för barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-13
Barn älskar mat, men barnen är inte ofta att tänka på livsmedelssäkerhet. Hur många gånger har du sett ett litet barn plockar upp en bit mat från golvet och pop den i hennes mun innan du kunde stoppa henne? . Lära barnen om livsmedelssäkerhet kommer att säkerställa att de utveckla goda matvanor och undvika förhållanden som maskar, salmonella och mer

Håll rent!

Barn bör uppmuntras att tvätta händerna innan man äter i minst 20 sekunder. Att tvätta händerna är ett av de bästa sätten att förhindra bakterier och spridning av ohälsa och sjukdom. Skölja livsmedel som frukt och grönsaker under rinnande vatten för att avlägsna bakterier och smuts och kemikalierester från konserveringsmedel eller gödselmedel är också viktigt för säkerheten. De "fem andra regeln" gäller inte, så avskräcka barn från att tro att allt föll i golvet även för mindre än fem sekunder, inte är smutsig och är okej att äta.

Livsmedelstemperatur

kall mat bör stanna kallt. Barn bör lära sig att föremål såsom majonnäs, bör pålägg eller resterna återlämnas till kylskåpet efter användning. Sådana produkter, som också innehåller mejeriprodukter som mjölk och ost bör aldrig vara okylda mer än två timmar eller bakterier kan börja växa i dessa produkter, eftersom de gradvis varma. Samma sak gäller för varm mat. Håll varm mat varm före servering. När det är varmt ute (över 90 grader) inte lämnar någon mat ur kylen för mer än en timme.

Övning ger färdighet

Föregå med gott exempel för barn och uppmuntra dem att hjälpa till i köket när laga mat och lunchlådor. Lära dem hur bakterier kan göra dem sjuka och uppmuntra och belöna dem för följande förfaranden livsmedelssäkerhet. Instruera barnen att hålla sina fingrar ur burkar och ingredienser, och att inte röra maten med händerna eller munnen och sedan lägga maten tillbaka i containrar. Avskräcka barn från att äta maten från en annan persons tallrik eller dela drycker, smörgåsar eller kakor och liknande.

Previous:nothing Next:Fördelarna med mandelolja

Relaterade artiklar


 • hur många muskler är i rotatorkuffen?
 • förstorad prostata rättsmedel
 • naturliga arbetsmarknaden förmå tekniker
 • plats blödning efter menopaus
 • barn beteende modifiering
 • Hur kan jag stoppa menstruationsblödningar?
 • prenatal vård för kvinnor
 • hem rättsmedel för fästingen avlägsnas
 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
 • hur är koldioxid transporteras genom blod?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com