möjliga orsaker till smärta i nedre buken hos kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-06
Lägre buksmärta kan vara skrämmande, särskilt när det uppenbarligen inte är klart vad som orsakar obehag. Tyvärr har vissa kvinnor är alltför bekanta med den rad av villkor som kan orsaka buksmärta, tillskrivits en del av den kvinnliga anatomin. Andra orsaker till buksmärtor är helt enkelt en del av människans villkor och kan lätt behandlas med OTC-läkemedel som kan lindra symptomen

Du behöver:. .
En dator
ett intresse att hitta information sjukvård för seniorer.

Menstruation

Den kvinnliga månatliga cykel orsakar ofta buksmärtor och obehag. The Cramps som är förknippade med menstruation kan variera i intensitet från mild till allvarlig och är en följd av uteruskontraktioner. Sammandragningarna hjälpa den kvinnliga kroppen blod släppa från livmodern via slidan med hjälp av en process av klämma och uppmjukning av livmoderhalsen musklerna. MayoClinic beskriver dessa magkramper som en svag dunkande smärta inom området för den nedre delen av magen som kan stråla ut till den nedre delen av ryggen och låren.

Njursten

Mineraliserade avlagringar som bildas när urin produceras kallas "njursten. " Dessa stenar kan ibland vara svårt att passera genom den normala processen för urinering. Obstruktion av urinledaren genom en njursten kan orsaka smärtsamma sammandragningar när urinvägarna försöken att passera stenen. Även njursten gäller inte enbart för kvinnor, University of Maryland Medical Center rapporterar att ett tillstånd som kallas hyperparathyreoidism påverkar fler honor än hanar. Den hyperparatyrioda skick ökar kraftigt risken för njursten, vilket får stora obehag för de kvinnor som upplever smärta i samband med sjukdomen. Njursten orsakar ofta smärta i nedre delen av magen, ljumskarna och nedre delen av ryggen.

Tarmen

Kvinnor som blir förstoppad eller får ett anfall av diarré, kan utveckla smärta i nedre buken. Diarré orsakar ofta kramper i nedre buken som kan vara ganska svår, men lätt åtgärdas när diarré passerar eller en muntlig anti-diarré medicinen tas. I fall av förstoppning kan smärta i nedre buken ibland vara outhärdlig. Användningen av en pall mjukmedel och en fiberrik kost kan hjälpa till att lindra detta problem med förstoppning för de flesta kvinnor.

Bäckeninflammation

Bäckeninflammation (PID) är en infektion att vanligtvis börjar i vagina eller cervix, och betraktas som en sexuellt överförbar sjukdom (STD). Infektionen sprider sig så småningom till livmodern och äggledarna, vilket orsakar svår smärta i nedre buken. WomensHealth. gov förklarar att PID orsakas av en bakterie, och kan undvikas genom att träna säker sex och använda kondom på rätt sätt och avstå från sex helt. PID är behandlingsbar med antibiotika, men det är möjligt att bli infekterad.

utomkvedshavandeskap

Enligt American College of obstetriker och gynekologer, är en graviditet betraktas ektopisk när ett befruktat ägg inte implantatet sig i livmodern, men i stället växer utanför den, ofta i äggledarna. I detta fall är graviditet inte är genomförbar och måste behandlas kirurgiskt för att förhindra en bristning i äggledaren. Nedre delen av buken smärta i samband med utomkvedshavandeskap kan komma plötsligt och intensifieras med tiden.

Fibroider och endometrios

Fibroida smärta uppstår i den centrala delen av nedre delen av magen och oftast börjar som en liten kramp som har potential att bli ganska smärtsamt om det inte behandlas. Muskelknutor växa inom väggarna av livmodern och brukar åtföljas av onormalt tunga perioder. Endometrios är en annan tillstånd som orsakar smärta och frustration hos kvinnor, och definieras av närvaron av uterin celler "utanför" i livmodern. Endometriosis. org rapporterar att endometrios är den vanligaste orsaken till smärta i nedre buken, och dess behandling beror på kvinnans ålder, och hennes framtida graviditet planer.

Previous:nothing Next:klimakteriet symtom och åtgärder

Relaterade artiklar


 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • HLR & AED instruktioner
 • hur man kan sluta röka
 • vad är lindan?
 • taurin och lärande
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • botemedel mot getingstick
 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com