obstetrisk fistel behandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-09
En obstetrisk fistel är en öppning eller förbindelse som utgör antingen mellan ändtarmen och slidan, som skulle sättas in i ett rectovaginal fistel, eller mellan urinvägarna och slidan, som i fallet med en vesicovaginal fistel. Med båda typerna av fistlar, varierar behandlingen beroende på storlek, läge och svårighetsgrad av tillståndet. Men de flesta kvinnor som lider av endera villkor kommer först att behandlas för någon infektioner, behandling sedan övergår till nedläggningen av onormal öppning.

Du behöver:
Liquid anti-bakteriell tvål
. Rinnande varmt vatten.
Ren trasa /hushållspapper.

före operation

Den första aspekten av vården är att behandla en infektion eller senare irritation som kan påverka fistel, slidan, ändtarmen eller urinvägarna tarmkanalen. För de flesta kvinnor, omfattar denna behandling någon typ av antibiotikum som tas före korrigera fistel. När infektion eller hudirritation är under kontroll, kan det andra steget i processen börja.

I vissa obstetrisk fistel fall, är en intravenös antikropp införts för att hjälpa till att läka fistel. Infliximab är den vanligaste. Det fungerar genom att förändra kroppens immunförsvar som orsakar vävnad i fisteln att hetsa, hindrar läkningsprocessen. Härifrån kan fisteln då vara bättre behandlas.

Kirurgi

När infektion och inflammation behandlas, kirurgi utförs. Operationerna för någon form av obstetriska fistlar är likartade i sina processer. Området undersöks först för att avgöra hur mycket skada har varit stabil. Sen är det en fistel bort och området repareras. För vissa är operation som utförts genom slidan där fistel (och skadad vävnad) är manuellt bort och öppningen är sydd stängd. För andra är operation som utförts genom ett snitt i buken och ett transplantat används för att reparera när man väl fistel avlägsnas.

Uppföljande vård

Efter operationen är klar, vissa kvinnor har kateter eller en kolostomi att avleda urin eller avföring från repareras vävnaden. Detta kan garantera att området inte blir smittad och har en chans att ordentligt läka. Din kost kommer sannolikt förändring för de första veckorna efter operationen, vilket begränsar första fasta livsmedel och sedan mängden fiber i kosten, speciellt med rectovaginal fistlar.

Du också kommer att behöva ta särskild hand om ditt underliv efter operationen, regelbundet tvätta (utan tvål) och torkning med mjuk vävnad. Se till att undvika irriterande, som vaginal sprayer, tvålar, douches och doftande tamponger.

Previous:nothing Next:svindel förebyggande övningar

Relaterade artiklar


 • tips om att utöva under graviditeten
 • tecken och symtom på graviditet innan en missad tid
 • Varför är vax gul?
 • vad är perceptuella anpassning?
 • vad är svart tvål för?
 • Anvisningar för diazepam
 • Hur lång tid tar det för mederma att fungera?
 • Därför får du halsbränna under graviditeten
 • tips på bra sömn
 • hälsa och hygien verksamhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com