om Tylenol överdoser i spädbarn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-03
Tylenol, en populär amerikansk märkes på över disk läkemedel paracetamol, ges till spädbarn för en rad olika krämpor. Feber, tandvärk, huvudvärk, muskel-skador och bilder är alla skäl för att ge ditt barn Tylenol. Även Tylenol är utmärkt för behandling av smärta i samband med baby krämpor, för mycket Tylenol kan vara giftiga och även dödliga

Du behöver:. .
En dator
ett intresse i att finna hälso-och sjukvårdsinformation för äldre.

Symtom

Bebisar som överdoserat med Tylenol kan visa symtom som kräkningar, diarré, svettning, irritabilitet, aptitförlust, överdriven svettning, buksmärtor i övre högra delen av magen och gula ögon eller hud. Mer allvarliga, livshotande överdosering symtom är kramper, koma, njursvikt, leversvikt och hjärtproblem. Tylenol överdos kan också leda till döden.

Förhindra en överdos

Se till att du ger ditt barn modersmjölksersättning Tylenol droppar i stället för barns Tylenol vätska. Kontrollera att du också ger korrekt dos. Skriv ner både tid och belopp av dosen för att alla som tar hand om barnet vet när dosen inträffat och vilka belopp att fördela. Kontrollera alla mediciner som ska användas för att behandla ditt barn att se till att du inte ger mer än en medicin åt gången som innehåller paracetamol. Förvara alla mediciner utom räckhåll för alla bebisar och barn i ditt hushåll. Använd endast den ursprungliga sprutan eller dropper som följde med medicinering för att du inte administrerar rätt dos av medicinen.

Effekter

Tylenol överdosering påverkar funktioner i ditt barns lever. Om du ger ditt barn för mycket Tylenol, är deras lever inte behandla läkemedel som i sin tur skapar ett gift i levern som permanent kan skada levern och med vara livshotande. Ditt barn kan också lida av långvariga skador på njurarna och hjärtproblem skapats av toxiner för en Tylenol överdosering.

Överväganden

Om ditt barn har problem spottat upp, ge korrekt dos före utfodring. På så sätt kommer du att se till att den medicin kvar i ditt barns mage och förhindra att behöva medicinera efter en matning, vilket skapar en möjlighet för överdosering ditt barn med Tylenol.

Varning

Skillnaden mellan en vanlig barn dos och en dödlig dos är relativt liten och bör inte förbises. Doseringen för Tylenol för spädbarn är baserad på vikt, inte ålder. Blandning Tylenol spädbarn droppar och Tylenol barns vätska kan vara dödlig och bör undvikas. Om du misstänker att ditt barn lider av en överdos av Tylenol, gå till akuten omedelbart.

Previous:nothing Next:fyrverkerier säkerhet för barn

Relaterade artiklar


 • Fakta om graviditetsillamående
 • hur man kan förebygga och få bort pormaskar
 • hur du lägger till mer omega-3 till din diet
 • vad är ofloxacin för?
 • vax bygga upp förebyggande
 • Alopecia areata hos barn
 • Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?
 • kylbehandling för barn
 • hur man kan gå off vikt snabbare
 • hur man kan sänka blodtrycket med grönsaker högt i glutaminsyra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com