plats blödning efter menopaus

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-13
En kvinna anses helt klimakteriet om hon har gått 365 dagar (ett år) utan en menstruation. Om hon fortsätter blödning någon gång efter denna tid, som kan begränsas till spotting, detta anses postmenopausala blödningar. Det är inte särskilt ovanligt. Men det finns tillfällen när postmenopausala blödning är ett tecken på en allvarlig bakomliggande sjukdom

Du behöver:.
Blodtrycksmanschett
. Stetoskop.

Orsaker

Spotting kan uppstå om du genomgår hormonersättningsterapi (HRT) men det kan också uppstå om du inte är. Spotting förekommer allmänt på grund av hormonella balanser som kan finnas kvar även efter klimakteriet. Om du upplever också ömhet i brösten förutom spotting, så är det antagligen en verklig menstruation att du har. Om till exempel, har du gått sex månader utan en period och därefter återuppta blödning eller spotting, det är nog en vanlig menstruation. Du måste börja räkna från denna sista period vidare i ytterligare helåret innan du kan anses vara fullt klimakteriet.

Hormonnivåer

Om din östrogen nivå inte är stabila, detta kan orsaka fläckar. Låga nivåer av östrogen kan orsaka oregelbundna fläckar medan höga nivåer av östrogen kan resultera i en tung period ur det blå. Progesteron nivåer kan också stiga på grund av att livmoderslemhinnan fodret är förtvinar.

Insulinresistens

En del kvinnor utvecklar diabetes typ 2 efter att ha gått igenom klimakteriet. Kvinnor som är insulinresistenta ha högre halter av östrogen än kvinnor som inte är diabetiker. När en kvinna är insulinresistenta, progesteron kan omvandlas till östrogen, vilket kan resultera i postmenopausal blödning som inte är typiskt.

Gå ner i vikt

Att förlora mycket i vikt snabbt kan få dig att upptäcka, eller blöder efter klimakteriet. Östrogen lagras i fettvävnad så när en kvinna förlorar vikt snabbt går östrogen i hennes blodomlopp, är hennes hormoner störs, och hon kan blöda som följd.

Underliggande medicinska tillstånd

Post-menopausala blödning bör inte ignoreras, även om det kan vara ett godartat tillstånd. Ta med den till uppmärksamheten hos din läkare eftersom det kan vara ett symptom på ett allvarligt hälsoproblem. Blödning efter menopaus kan härröra från slidan, eftersom slidan hade torkat ut och förtvinat på grund av brist på östrogen, från skador och sprickor på vulva, och ibland på grund av samlag. Blödning från övre reproduktiva systemet kan motiveras av livmodercancer, hormonbehandling, som diskuterats tidigare, livmoderhalscancer eller lesioner, endometriepolyper, äggstockscancer, livmodercancer tumörer eller från utsöndrar östrogen tumörer i andra delar av kroppen. Den vanligaste orsaken till efter klimakteriet blödning är hormonbehandling. Om det är vad som orsakar blödningen, kan du behöva ändra din dos.

Previous:nothing Next:gallsten växtbaserade behandlingar

Relaterade artiklar


 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • när du vill se en läkare om du har diabetes
 • löss förebyggande efter exponering
 • långsiktiga effekter av tidig födsel
 • irritabilitet under klimakteriet
 • preventivmedel som hjälper till med akne
 • övningar för män att förlora magen fett
 • hur du lagrar placenta navelsträngsblod
 • hur många kalorier ska en kvinna ha?
 • hur man hoppar över din tid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com