prenatal vård för kvinnor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-10
Så snart du vet att du är gravid, bör du kontakta din barnmorska för att ordna ett möte. Mödravård är viktigt för din hälsa och dina barn. Även om du har varit gravid innan och det var händelselös, kom ihåg att varje graviditet är unik

första trimestern mödravård

God vård under de första tre månaderna av graviditeten är viktigt eftersom detta är den bästa tiden att ta itu med problemen med näring eller allmän hälsa. Prenatal vitaminer som din läkare ordinerat, testar blod han order om att leta efter infektioner och den fysiska utvärderingarna han gör för att söka lösa gemensamma problem såsom högt blodtryck eller diabetes alla bidra till att du är frisk nog att ge barnet ett säkert sätt. Om du behöver behandling, är den första trimestern den bästa tiden att ta emot det.

Andra trimestern mödravård

Under andra tre månaderna av graviditeten, kommer din läkare att börja övervaka både dig och barnet mer noggrant. Det är när ditt barn kommer att få den första ultraljud för att kontrollera problem med storlek eller anatomi. Du kan ha fostervattensprov eller andra genetiska tester görs för att säkerställa att ditt barn är friskt. Du kan ta prov i samband med graviditet-inducerad högt blodtryck och diabetes, och du kan sätta på en speciell diet eller sängläge för att se dig och ditt barn förblir friska.

Tredje trimestern mödravård

I den tredje trimestern, du och din läkare förbereda sig för leverans. Din läkare besök kommer att bli vanligare, och du kan uppmuntras att gå till arbets-och leverans klasser så att du förstår processen är inblandade i att ha en baby. Dessa klasser, som drivs av sjuksköterskor och barnmorskor som regel översyn mycket viktig information som du kan behöva känna till i samband med förlossningen. Du lär dig vad du ska leta efter under förlossningen och vilka tecken signal kan det vara ett problem. Du blir informerad om alternativ smärtlindring och du lär dig vilka villkor skulle leda till en Kejsarsnitt. Du lär dig också om postpartum återhämtning. Denna del av ditt mödravården är mycket viktigt eftersom det hjälper dig, din familj och din läkare kommunicera under förlossning.

I de sista dagarna av graviditeten kan din läkare se dig så ofta som två gånger i veckan. Ultraljud hjälpa henne räkna födelsevikt och bekräfta placering och orientering av barnets huvud. Hon kan diskutera förmå leverans om du är försenade, och hon får diskutera en C-avsnitt om ditt barn inte är rätt positionerat för en lätt vaginal förlossning.

Hög risk och flerbörd

Söker bra mödravård är avgörande om du har en kronisk sjukdom, som hjärtsjukdomar eller diabetes. Det är också viktigt om du är över 35 år eftersom det finns en större chans att få komplikationer som kan skada dig eller ditt barn.

Om du väntar tvillingar eller mer måste du söka mödravård så snart som möjligt. Flera graviditeter kommer med ett mycket högre belopp för komplikationer, och de komplikationer uppstå tidigare än i en enda graviditet. Förhållanden såsom graviditetsdiabetes, tidig förlossning och havandeskapsförgiftning som kräver omedelbar och effektiv behandling. En av anledningarna att söka mödravård tidigt i någon graviditet eftersom det kan vara en multipel graviditet.

Previous:nothing Next:tips för unga Huntingtons sjukdom behandling

Relaterade artiklar


 • processen för infertilitetsbehandling
 • högst kalorier bränner verksamhet
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man lyssnar när ett barn rapporterar övergrepp
 • hur man tillämpar en varm & kall kompress
 • Vilka är de skadliga effekterna av att titta på TV?
 • skriftligen till någon i hospicevård
 • myter om gul karamellfärg
 • spik candida behandling
 • hem graviditet tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com