tips för unga Huntingtons sjukdom behandling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-10
Huntingtons sjukdom är en genetisk sjukdom som kan ärvas och det orsakar degeneration av hjärnan vävnader. Sjukdomen blir gradvis sämre och så småningom leder till livshotande komplikationer som lunginflammation, infektioner och hjärtsvikt. Barn till föräldrar med Huntingtons sjukdom har 50 procent chans att få sjukdomen. Sjukdomen börjar oftast sin progression i vuxen ålder, men cirka 10 procent av dem med genen för Huntingtons sjukdom börja utveckla symtom på sjukdomen under barndomen så tidigt som år 2.

Du behöver:
blodtrycksmanschett
. Stetoskop.

hantering av Kramper

Kramper och konvulsioner är vanliga hos barn med Huntingtons diease. Anti-covulsant läkemedel används för att kontrollera både anfall och konvulsioner. Det är ofta svårt att hitta rätt medicin och rätt dosering för att behandla anfall. Flera läkemedel försök kan behövas för att hitta den bästa drogen för ett visst barn. Vanligast, läkare försöker först att använda Dilantin eller Tegretol att behandla epileptiska anfall. Dessutom kan anti-myokloniska läkemedel förskrivs för att kontrollera allvarlig myoklon ryck.

Andra behandlingar

Mediciner kan förskrivas till barn med Huntingtons sjukdom för att hjälpa dem att sova. Dessutom kanske de behöver medicinering för att motverka muskelstelhet. Barn och deras familjer kan också få rådgivning för att hjälpa dem att hantera sjukdomen. Behandlingar för barn med Huntingtons sjukdom varierar från barn till barn och måste vara personlig för att på bästa sätt tillgodose varje barns behov.

Sjukgymnastik

Sjukgymnast rekommenderas ofta att hålla musklerna flexibla och förhindra muskelatrofi. En framgångsrik metod för barn med Huntingtons sjukdom är pool terapi. Att arbeta i en pool är särskilt användbar eftersom vattnets flytkraft gör utför övningar enklare. Dessutom värmde pooler hjälp sanning och slappna av stela muskler.

Previous:nothing Next:kardiovaskulära systemet tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man gynnar din hälsa genom att äta ekologiska livsmedel
 • vad ska du känna efter 4 veckor gravid?
 • agility träning
 • hydrokinon biverkningar under graviditet
 • hur man kan bota degenerativa sjukdomar skiva
 • Vad gör jag packa i min graviditet natten väska?
 • hem tips för viktminskning & skönhet
 • hur man beräknar kilokalorier
 • behandlingar för öroninflammationer
 • symtom på prostatacancer stenar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com