vad som orsakar njure infektion hos män?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-02
Den funktion hos njurarna som ett filtreringssystem för kroppen kan göra dem sårbara för infektioner. Infektioner som uppträder i de nedre urinvägarna kan göras till njurarna, där om den lämnas obehandlad kan leda till ytterligare komplikationer, bland bakteriella infektioner i blodet (bakteriemi). Blodsjukdomar kan leda till minskning av röda blodkroppar och degeneration av befintliga röda blodkroppar. Även njure infektioner är mindre vanligt hos män gör de fortfarande förekommer och det är viktigt att känna till tecken, symptom och behandlingar.

Vanliga orsaker Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar Information Clearing House (NKUDIC), är de flesta njure infektion (pyelonefrit) kontrakteras genom de nedre urinvägarna, som består av urinröret, urinblåsan och prostatakörteln. Även urin är oftast steril det finns vissa omständigheter där bakterier eller E. coli kan leva i tjocktarmen hos en man. Dessa infektioner kan orsakas av dålig hygien och sexuell överföring, men oftare urinvägsinfektioner (UVI) är kontrakterade genom användning av katetrar. Användningen av katetrar är vanligt för många människor på grund av störningar i urinblåsan som måste regleras av katetrar.

Andra orsaker

Njursten kan också leda till nedsatt infektioner, på grund av blockering av urinvägarna. För män kan en förstorad prostatakörtel också orsaka uppkomsten av njur-infektioner genom att fördröja flödet av urin ut ur kroppen, vilket leder till ett bibehållande av bakterier i urinvägarna enligt Siamak Nabili, MD, MPH. I vissa fall kan diabetes leda till nedsatt infektioner. Förändringar i en kroppens immunsystem kan leda till en mottaglighet för infektioner, som ofta dyker upp i urinvägarna.

Symtom

Enligt US National Library of Medicine, täta urinträngningar liksom känslan av ett behov att urinera kan vara symtom på njure infektioner. Smärta eller brännande känsla vid urinering är ett vanligt tecken på infektioner i njure infektioner. Smärta i buken, ljumsken och samtidig buk (väderspänning) av buken kan också vara symtom på njure infektioner. Svårare eller obehandlade njure infektion kan leda till feber och kan resultera i närvaro av blod eller var i urinen.

Diagnos

En urin "mätstickan" test som visar förekomst av nitrat eller vita blodkroppar kan indikera någon njure infektioner. I de fall där källan av bakteriella infektioner är oklar, får en urin-eller blodprov tas och skickas sedan till ett laboratorium för vidare analys. Röntgen och ultraljud kan också användas för att undanröja vissa avvikelser, som njursten, cystor på njurarna och ett syndrom av återflöde av urin från blåsan tillbaka till urinröret.

Behandling

Antibiotika är mer ofta ut för njure infektioner. Denna metod används oftare på grund av effektiviteten av antibiotika i döda bakterier i kroppen. Oral dosering av ampicillin, amoxicillin och levofloxicin är antibiotika i allmänhet föreskrivs för behandling av njure infektioner. I svårare fall kan intravenösa injektioner av antibiotika ordineras, eller de kan användas för män som inte tål oral dos av antibiotika.

Previous:nothing Next:resons för långsam fostrets tillväxt

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ögat svullnader
 • hur man kan övervinna rodnande
 • graviditet viktminskning tips
 • halsfluss rättsmedel
 • diet plan för barn med ADHD
 • klimakteriet och smärta i brösten
 • Hur vi ärver egenskaper från våra föräldrar?
 • medicin för halsfluss
 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • hur de ska hålla sval och säker i varmt väder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com