vanligt virus hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-12
Virus är ansvariga för de flesta barnsjukdomar. Virus kan leda till att den genomsnittliga kyla eller något allvarligare som RSV. Vanligtvis finns behandlingar för virus begränsad eftersom läkemedel inte kan oftast bromsa eller stoppa ett virus. De flesta behandlingar fokus på symptom på viruset i stället. I vissa fall virus som RSV eller viral meningit kan vara allvarliga och kräva sjukhusvård

gemensamma förkylningsvirus

Enligt Baby Center, finns det fler än 20 möjliga virus som kan orsaka förkylning hos barn. Av denna anledning, de flesta barn upplever sex till 10 förkylningar varje år. Förkylning symtom är en rinnande näsa, feber och hosta.

Coxsackie Virus

Coxsackie virus är oftast orsaken till hand-, fot-och klövsjuka. Detta villkor är vanligast i förskolebarn. Längden på detta virus är ungefär sju till 10 dagar. Symptomen är feber, munsår och utslag på undersidan av fötterna, handflatorna och möjligt om barnets botten.

Respiratoriskt syncytialvirus (RSV)

RSV är ett virus som börjar som en förkylning , men fortskrider till en mer allvarlig virusinfektion. RSV symtom är andningssvårigheter och svår hosta. RSV kan vara farligt om det orsakar utveckling av lunginflammation, korset eller bronkiolit. I svåra fall kräver RSV sjukhusvård.

Influensa

influensa orsakas av influensavirus. Influensaliknande symtom är hög feber, frossa, trötthet, rinnande näsa och torr hosta. Influensa kan ibland orsaka mag symtom som kräkningar och diarré. Det finns vaccin för att skydda barn äldre än 6 månader från och influensa.

Gastroenterit

Gastroenterit brukar kallas maginfluensa. Det är oftast orsakas av virus som rotovirus, astovirus, calicivirus och adenovirus. Symptom på maginfluensa är feber, frossa, magont, kräkningar och diarré. Behandling för maginfluensa innebär att ge Tylenol för feber och smärta och även erbjuder massor av vätska att förebygga uttorkning.

Viral meningoencefalit

Viral meningoencefalit kan orsakas av Coxsackie virus, herpes simplex virus eller andra virus i entervirus gruppen. Symtom på viral hjärnhinneinflammation är feber, huvudvärk, ljuskänslighet och stel nacke. Viral meningoencefalit körs vanligtvis sin kurs och går sedan iväg på egen hand. Mediciner kan ges för att lindra feber och smärta.

Previous:nothing Next:lunga utveckling i fostrets

Relaterade artiklar


 • barn förstoppning lättnad
 • emu olja & smärtlindring
 • hälsosamma måltider för tonåringar
 • hur man kan minska myostatin
 • hur kan nattblindhet förebyggas?
 • nonhormonal behandling av klimakterium
 • smärtlindring för mindre brännskada
 • motion säkerhet under graviditet
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • Hur är glukos tas in i cellerna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com