vattensäng fakta

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-04
Vattensängar har funnits i århundraden. Enligt British Waterbed Association, tanken på en vattensäng går tillbaka 3000 år till Persien med användningen av påsar getskinn vatten för att sova. Den mer moderna idén om en vattensäng patenterades i England under slutet av 1800-talet, men det var inte förrän på 1960-talet som en praktisk design gjorde vattensäng marknadsmässiga. Även vattensängar har många fördelar och är massproducerade för användning runt om i världen, konsumenterna är ibland försiktig, rädd vattensängen kan brista som en ballong (de inte spricker), rädd för vikten (inte ett problem i byggnader upp till koden ) och rädd för läckor (vilket är ovanligt).

Du behöver:
en dator
. ett intresse att hitta information sjukvård för seniorer.

Installation

vattensängar är bäst professionellt installerade, men du kan göra det själv med ett kit och en trädgårdsslang. Vatten för att fylla upp en säng varierar beroende på storleken på sängen, vikten av dem som använder sängen och personliga preferenser. Även vatten belopp inte är exakt, är det bäst att förlita sig på rådgivning från sängtillverkaren eller säljaren. Efter det är fyllt kommer sängen ha luft kvar att du har att utvisa ut genom en ventil. Andra luftbubblor kommer emellanåt utveckla, och när detta sker, ventilera dem så bra.

Material och konstruktion

vattensängar är tillverkade av vinyl, med en säkerhetsfaktor liner som hjälper innehåller läckor. Sängen kommer antingen ha träram eller täckt skum bitar sida. Vattensängar är gjorda så att även när ventilen är öppen kommer vattnet inte komma ut av misstag. De material som används är sådana som läcker på grund av punktering är inte vanligt i en vattensäng, och alla som uppträder är lappat lätt. Sängar har en värmecentral som håller sängen på en jämn temperatur. Värmen är justerbar.

Madrass Life

vattensängar kan pågå längre än konventionella sängar. Om du tar hand om dem, kommer de håller ungefär dubbelt så länge som skum eller resårmadrasser. Eftersom vattensängar är fyllda med vatten, kommer de sag inte, även i slutet av sin livslängd. När det gäller underhåll, waterbeds behöver en behandling sköljmedel två gånger per år eller så. Balsam håller vattnet rent och vinyl smidig. Den vinyl bör också torkas var så ofta.

Hälsofördelar

Eftersom vattensängar är gjorda av vinyl, orsakar de inga problem för dem som lider av damm allergier eller astma. Dessutom erbjuder en vattensäng hela kroppen stöd, ett plus för dem med ryggsmärtor och stelhet. Det ännu stödet är också bättre för cirkulation, och det finns ingen oro av liggsår. Den jämna värmen från en vattensäng kan främja bättre sömn samt vara lugnande för personer med ledproblem

Typer

vattensängar har två grundläggande typer:. De med hardsided madrasser och de med softsided madrasser. Hardsided madrasser är de med trästomme, medan softsided bäddar använda skum sidor. Softsided vattensängar ser ut ungefär som vanliga sängar, ofta kostar mer än hardsided madrasser och är lättare att komma in i och ut än hardsided madrasser. Madrass storlek varierar från två upp till kungar. Waveless madrasser har inte samma vatten rörelse andra vattensängar. En dubbel madrass är en som använder två madrasser för att skapa en säng. Det låter två sliprar att ha olika komfort preferenser.

Previous:nothing Next:föder barn med bronkit farligt?

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger grå starr och grön starr ögonsjukdom
 • tips om garvning inomhus
 • hälsa och hygien verksamhet
 • gynekomasti behandling
 • intellektuella utveckling bebisar
 • hur är koldioxid transporteras genom blod?
 • talterapi språkliga aktiviteter
 • hur man kan förhindra att få svininfluensan
 • svartmögel effekter och graviditet
 • Hur anti-inflammatoriska läkemedel fungerar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com