Hur reproducera celler?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-08-26

Mitos

Den mänskliga kroppen har totalt 210 olika celltyper. Men det finns bara tre grundläggande processer genom vilka dessa celltyper reproducera. Majoriteten av celler i kroppen klassas som kroppsceller. Somatiska celler bildar hud, hår och muskelvävnad. De fortplanta sig genom en process som kallas mitos, som är den vanligaste formen av cellreplikation. Mitos kan hända när delar av kroppen växer, när äldre celler byts ut eller när ett område av kroppen skadas eller skadade.

Mitos äger rum när en cell duplicerar dess genetiska material och sedan splittar på mitten för att bilda två kompletta celler som är identiska med den ursprungliga. Hela processen tar allt från en halvtimme till en timme och en halv, beroende på vilken typ av cell. Totalt är somatiska celler utformad för att återge upp till 50 till 60 gånger inom en människas livstid innan de dör. Men hud, hår och naglar celler återge många fler gånger än 60. Det faktiska reproduktion för hår, hud och naglar celler beror på individuella kroppens kemi.

Meios

meios en annan process av cell reproduktion som specifikt är som utförs av de reproduktiva organen. Resultaten av meios är manliga könsceller och kvinnliga äggcellen, som är de celler som kombinerar under befruktningen. Hos män könsceller-eller spermier-innehålla kromosommaterial som gått vidare till avkomman. Och medan kroppens celler bär totalt 46 kromosomer, könsceller celler bär endast 23 kromosomer. En frisk ung vuxen man kommer att producera flera hundra miljoner könsceller celler på en daglig basis.

Hos kvinnor, kön cell-eller ägg-utveckling följer en lång process, som börjar så tidigt som den femte månaden efter en hona är tänkt. Meios börjar i detta skede, men stannar vid en föregångare äggcell skede-eller primära äggcell-under fosterutvecklingen. När en kvinnlig träffar puberteten, hormonella sekret igång produktionen av en eller flera ägg per månad. Efter en tid, är de sekundära oocyter, som är den mogna ägg, frigörs från äggstockarna. Processen att slutföra meios i den kvinnliga faktiskt inte förrän ett ägg befruktas av en könscell. Som med den manliga könsceller, är endast 23 av honans 46 kromosomer överförs till en zygot cell, som är den första formen ett foster tar.

Embryots utveckling

När befruktningen, är utvecklingen av ett foster i en baby i särklass mest omfattande och mångsidiga processen för cell reproduktionen. Det zygot cellen innehåller 46 kromosomer-hälften från könsceller och hälften från ägg. Detta är samma antal kromosomer som respektive förälder bär. Samma cell multiplar i två grupper av celler som bygger upp ett inre kärna och en yttre skal. Denna formation kallas blastocyst och betraktas som den andra stadium av embryots utveckling. Den faktiska embryot finns innanför skalet.

När blastocysten kommer in i livmodern, blir det bifogas livmoderväggen och därifrån får näring via moderns blodomlopp. Under loppet av nio månader, differentierar zygot cellen till de olika celltyper som bygger upp den mänskliga kroppen. Denna utveckling utvecklas i enlighet med de genetiska markörer som finns inuti sin kromosom material. Den resulterande nyfödda barnet är resultatet av miljontals celler reproducera att bilda organ, vävnader, muskler och hud grupper cell.

Previous:nothing Next:hur man får barnen att äta deras frukt

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka cigaretter
 • hur du berättar ditt barn du dör
 • Hur läkarna diagnostisera svampinfektioner?
 • vad som orsakar svullna?
 • varför händer domnar när du sover?
 • hur du utsätta ditt barn att vattkoppor
 • hur man kan bli av med löss naturligt med majonnäs
 • symtom på prostatacancer stenar
 • livmoderslemhinnan muskelknutor förebyggande
 • hälsoriskerna med mögel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com