hur du kan hjälpa ditt barn sova hela natten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-23
En av de svåraste delarna av att vara en ny mamma är bristen på sömn. Gå omkring halvsovande hela dagen kan vara farligt för både dig och ditt barn. Det kan vara en långsam, gradvis process, men när du får ditt barn att sova längre på natten ni kommer båda att vara mer utvilad och kunna njuta av dagen mer

Du behöver:.
Lavendel baby tvätt och lotion.
en CD med vaggvisor eller klassisk musik.
baby spannmål.


1.
Få till en rutin. Om du äter, badar, tupplur och sover på samma tid varje dag bebisen kommer att komma in i habbit att göra dessa saker automatiskt. Ställ specifik tidpunkt för måltider, lek, utanför tiden, bad tid och sängdags. Hitta ett schema som fungerar för dig och din familj. Detta gör det också lättare att planera saker som ärenden eller har företaget över.
2.
Plan rätt mängd aktiviteter för dagen. För lite aktivitet kan förorsaka barn att bli uttråkad och kinkig. För mycket aktivitet kan vara stressigt och över-stimulerande. Alla barn är olika och vissa vill vara mer aktiva än andra så var uppmärksam på mönster.
3.
Hoppa inte över de nationella handlingsplanerna. Det verkar bakvända, men utvilad barn sover bättre på natten.
4.
Ät spannmål till middag. Om ditt barn äter puréer, ge honom baby spannmål i stället för frukt eller vegtables till middag. Kornen är mer fylla och hjälper att hålla honom från att vakna upp för att äta. Om ditt barn inte gillar spannmål blandas med recept eller vatten, prova att blanda det med äppeljuice.
5.
Har rätt bad tid innan sängen. Det blir de sista lilla bit av energi, men är också avkopplande. Du kan också använda tvätta lavendel baby för extra avkoppling. När du får in en rutin att göra detta, kommer ditt barn associera komma ur badkaret med sänggåendet. Detta gäller även för vad jag sa tidigare om att få in en rutin.
6.
Ge honom en massage sängdags. Använd lavendel eller vanlig baby lotion och ge ditt barn en lätt massage för att hjälpa honom slappna av innan läggdags. Den hudkontakt är också ett bra sätt att stärka banden.
7.
Spela avkopplande musik. Det finns massor av bra vaggvisa och lugnande klassisk musik-CD för barn. Efter några nätter barnet lär sig associera musiken med sömn och det kommer att hjälpa honom lindra själv att sova eller somna om han vaknar på natten.

Tips och varningar


 • Dessa saker tar tid. Det kan vara månader innan ditt barn kommer att sova hela natten, men hitta vad som fungerar bäst för dig och du kommer successivt att börja se en förändring.


 • Previous:nothing Next:hur man kan läka och förebygga sprucken hud runt naglarna





  Relaterade artiklar


 • hur man sticka med amning i ett år
 • hur man diagnostisera en svampinfektion
 • agility träning
 • holistisk medicin för kronisk smärta
 • vad hormon gör binjuren utsöndrar?
 • sunda matvanor på lägret
 • beteende blekning ändring teknik
 • hur man kan bota en prostata infektion
 • hjärtsjukdomar och stroke terapi
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com