yoga för klimakteriet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-10-22
Om du är en menopausala kvinnor-helt eller fortfarande på väg till den punkten via en försöker peri-menopausala övergång-överväga att göra yoga som ett sätt att hänga på ditt förnuft samt att upprätthålla en sund kropp under denna fas av ditt livet. Fördelarna att göra yoga är enorma och du ens kommer att göra det mesta av ställningar sittande eller liggande

Fördelar Enligt Suza Francina, certifierad Iyengar yoga instruktör, yoga hjälper kvinnor och män att bättre hantera stress och oro och lindrar fysiska symptom om en kvinna är fortfarande under peri-menopausala skede. Förutom den fysiska träningen, yogautövare lära sig att andas och slappna av, vilket är en ovärderlig läxa att lära sig om man kämpar med fysiska och känslomässiga problem. Yoga tekniker lära en person hur att koncentrera sig, fokusera och sakta ner.

Upside Down

När du gör inverterade ställningar i yoga, vilket innebär att ditt huvud är lägre än ditt hjärta, kommer detta bidra till att stimulera hypofysen. Denna körtel kontrollerar blodsockernivån och kroppstemperatur. Många kvinnor i klimakteriet kämpar med värmevallningar, nattliga svettningar och en del utvecklar insulinresistens, som är en helt annan uppsättning problem att ta itu med. Att göra yoga regelbundet kan hjälpa avvärja dessa frågor.

Fler anledningar att Invertera

ställningar såsom nedåt vända hund, är huvudstående och skuldra stå inverterade ställningar. När du kör dessa utgör du vända blodflödet, vilket har en effekt (bra) på det endokrina systemet som producerar hormoner. När kroppen är inverterad, bidrar detta till att förhindra vätskeansamling. Dessutom yogis anser att inverterade ställningar gynnar immunsystemet.

Twist

Vrida ställningar tros öka östrogennivåerna. Om din östrogen har gått kaputt som händer under klimakteriet, gör yoga kan hoppa från början.

Bannlys uppblåsthet och utmattning

Om du upplever uppblåsthet och trötthet, inverterade ställningar kommer att öka blodflödet till hjärnan, bekämpa fuzzy hjärnskada och förbättra din omsättning. När du slår upp och ner, här masserar bäckenbotten och buk och minskar svälla.

Vila benen

Många yogaställningar utförs liggande. Detta gör att dina ben att slappna av och hjälper dig övervinna trötthet du upplever.

Ålder Doesn't Matter

Tänk att gå på yoga. Om du har fysiska begränsningar, som ledgångsreumatism, tala med din instruktör och hon kommer att berätta hur du anpassa och arbeta kring dessa skröpligheter (och förhoppningsvis kommer de smärtor du lider minska när du praktiserar yoga). Ha dock i åtanke dock att din ålder och din menopaus tillstånd, vilket är en normal fas i varje kvinnas liv, inte bör utesluta dig från att göra yoga. I själva verket är din ålder desto större anledning till varför du bör göra det.

Previous:nothing Next:hur man undviker och förebygga svininfluensa

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för mjölkskorv?
 • över disk behandling för urinvägsinfektion
 • en beskrivning av trimestern av graviditeten
 • kikhostevaccin biverkningar
 • vad är en urinvägsinfektion?
 • den bästa lättnad för hemorrojder
 • hur man gör en foster kick räkna
 • hur man kan slå stress snabbare
 • lättnad för hemorrojder
 • hur man kan stoppa inåtväxta tånagel smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com