hur man beräknar BMI för flickor

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2016-04-08
Ett barns längd och vikt förändras snabbt i åldrarna 2 och 19, så många faktorer-från livsstil till hormoner-påverka denna balans. Ett sätt att se ett barn är vid god hälsa är att beräkna sin Body Mass Index (BMI). Detta förhållande mellan höjd och vikt ger föräldrar och läkare att bedöma huruvida barnet är en idealisk vikt för hans eller hennes längd och aktivitetsnivå. Dock är denna process beräknas lite annorlunda för flickor än för pojkar. Här är hur man korrekt att beräkna en flickas BMI för en mer korrekt bild av hennes allmänna hälsa.

Du behöver:
Calculator
. Måttband för höjd.
Exakt vikt skala.
Penna och papper.

Beräkna BMI för flickor


1.
Mät barnets längd och vikt. Med barnet stående mot en plan yta såsom en vägg och stående på ett plant golv utan mattor, använd en standard måttband för att mäta från golvet till toppen av barnets huvud medan hon står rak, bär inga skor och hår tillbehör. Väg barnet med hjälp av en så exakt en skala som möjligt-helst en digital skala-medan hon bär minimal kläder och inga skor.
2.
Beräkna BMI använda en standardmodell gång en exakt längd och vikt erhålls. Först kvadrat höjden mätningen i inches. Till exempel om barnet är 36 inches i höjd, multiplicera 36 med 36. Därefter delar av barnets vikt av kvadrat höjd nummer. Sedan multipliceras resultatet med 703. Så skulle formeln läsas så här: vikt /längd i kvadrat x 703
3
Använd ett BMI tillväxt tabellen för att hitta ditt barns BMI enligt hennes ålder. . . Tillväxten diagrammet kommer att avgöra vad percentilen barnets BMI faller in i hennes ålder. Den percentilen sortiment för hälsosam vikt och BMI är från 5 procent till 85 procent, med mindre än 5 procent undervikt och mer än 85 procent övervikt. Ett barn vars BMI faller i 95: e percentilen eller mer för sin ålder anses lida av fetma.

Tips och varningar


 • läkarmottagning skala är oftast den mest noggranna mätningar vikt, så om barnet har till läkaren ganska nyligen helt enkelt ringa och be om hennes senaste vikt mätning. Ingen panik om ditt barns BMI sätter henne i en percentil anses ohälsosamma eller mindre än idealisk för sin ålder. Beakta andra faktorer, som ditt barns bygga, aktivitetsnivå och matvanor. Till exempel kan ett barns BMI register i en "övervikt" percentilen, men det kan bero på att hon byggt en hel del muskelmassa från idrottsaktiviteter.
 • ditt barns BMI kommer sannolikt att förändras snabbt-kanske ännu mer än en gång från år till år-när hon växer. Om du har frågor om ditt barns BMI, prata med barnets barnläkare om hur du kan hjälpa henne stävja ohälsosamma vanor, som att äta skräpmat och få lite motion. Även små förändringar i hennes aktivitetsnivå kan drastiskt påverka hennes BMI.


 • Previous:nothing Next:hälsoförbättringar efter rökstopp

  Relaterade artiklar


 • rolig graviditet göra’s & inte göra
 • risk för graviditet
 • sinusinfektion lättnad under graviditeten
 • Hur växer svamp på mat?
 • hur man får hjälp för extrema ekonomiska problem
 • smärtlindring för din tid
 • processen för apoptos
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • effekterna av sojamjölk på barn
 • definiera en skala berg balans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com