Vilka är funktionerna i ett stetoskop?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-04-27
Vi har alla sett tv-program och verkliga läkarna med sina stetoskop hängande runt halsen. Vi vet att när vi har en fysisk, kommer de att placera den kalla platta änden av stetoskopet på olika delar av våra kroppar. Vad vi inte vet är vad det är att de lyssnar på via de små hörlurarna.

Stetoskopet har många funktioner inom vård-området och är ett mycket praktiskt instrument för att ha omkring, om du vet vad du lyssnar på och var du vill placera den

Du behöver:.
Vänner.
Gum /Candy.

Kontroll blodtryck

Vid kontroll blodtrycket, kommer en sjuksköterska placerar platta änden av stetoskopet under manschetten i armvecket så att hon kan höra blodet att pumpa igenom dina ven och räkna hjärtslag. Normala mänskliga öron, naturligtvis, inte kan höra detta, så stetoskopet är ett ovärderligt verktyg för denna uppgift.

Lungor

Genom att lyssna på dina lungor med stetoskop, kan din läkare be om du andas klart , oavsett om du är överbelastade och även om det är för mycket vätska i lungorna. De flesta av oss som lider av huvud förkylningar inser inte hur mycket av vår sinus vätska rinner ner i våra halsar, som orsakar lung trängsel.

Heart

Ett stetoskop kan användas för att lokalisera hjärtat blåsljud eller en oregelbundet bultande hjärta. Detta innebär att denna lilla verktyget är det första steget i att upptäcka och reparera hjärtat skador. Stetoskopet kan spara, tid, energi, stress och pengar i att hitta problem lättare än andra tester.

Mödravårdskontroller

En läkare kan höra inte bara barnets hjärtljud inne i livmodern med stetoskop, utan också den fria rörligheten för fostret. Så ett stetoskop används för att kontrollera mycket mer än moderns vitala funktioner under en prenatal checkup.

Magsjukdomar

Ett stetoskop i händerna på en kunnig läkare kan användas för att lyssna på magen och tarmkanalen till diagnostisera sjukdomar. Uppslutning ljud, blockeringar där ingenting är i rörelse och även gurglande syra kan höras genom ett stetoskop.

Previous:nothing Next:hur man läser en ultraljudsundersökning

Relaterade artiklar


 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • barnreumatologi sjukdomar
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • lindriga symtom ms
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com