barnreumatologi sjukdomar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-04-22
Reumatologi är läran om lederna, mjuka vävnader och bindväv. En barnreumatologi sjukdom är någon sjukdom som påverkar lederna eller vävnader kring lederna av ett barn. Detta skulle vara ett liknande artrit i en äldre person

juvenil idiopatisk artrit

Detta är en kronisk sjukdom som kännetecknas av ihållande ledinflammation. Läkare är fortfarande osäker på vad orsaken till sjukdomen. Detta är en ovanlig sjukdom som drabbar färre än 100 barn per 100. 000. Det är en nonhereditary sjukdom. Det finns många typer av denna sjukdom, alla har sin egen version av symtom.

Systemisk Lupus Erythematosus

Detta är en autoimmun sjukdom som angriper kroppen. Det kan påverka olika organ samt lederna. Detta är en ovanlig sjukdom som drabbar fem i en miljon barn per år. De exakta orsakerna är okända, men symptomen är uppenbara med lederna och huden blir inflammerade och skadade i drabbade områden. Lupus är inte smittsam.

Kawasakis sjukdom

Denna sjukdom beskrevs 1967 av en japansk barnläkare, Tomisaku Kawasaki. Han erkände en grupp barn med liknande symtom som feber, hudutslag, konjunktivit och enanthem (rodnad i hals och muntliga slem) bland andra symptom. Senare var hjärtat komplikationer såsom aneurysm i artärerna rapporterats. Kawasakis sjukdom är inte ärftlig. Det tros vara smittsamma, men det är sällsynt. Tack och lov, även om symtomen kan vara allvarlig, kan sjukdomen behandlas och botas.

Lyme artrit

Denna sjukdom överförs via fästingbett. Fogarna är det primära målet för sjukdomen, men det centrala nervsystemet, hjärtat och ögonen kan påverkas liksom andra organ. Detta är helt en smittsam sjukdom, inte ärvt och smittar inte. Det är bara smittsamma genom fästingbett. Denna sjukdom kan botas med antibiotika.

Behcet's sjukdom

Denna sjukdom beskrevs 1937 och kännetecknas av återkommande sår i munnen, könsorganen, öga, gemensamma, hud, blodkärl och nervsystemet. Denna sjukdom är vanligare i Mellanöstern och Asien. Det är jämnt fördelad mellan könen, men män har svårare symtom. Orsaken till denna sjukdom är okänd, men ärftliga orsaker misstänks. Det är inte smittsam och är inte densamma i alla barn. Tyvärr har ett botemedel inte hittats. Sjukdomen kan gå i remission med rätt behandling, men det kan endast styras, inte botas.

Previous:nothing Next:symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten

Relaterade artiklar


 • lindriga symtom ms
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • barnreumatologi sjukdomar
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com