orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-17
Du kanske upptäcker att ditt barn har förhöjda leverenzymer efter att ha rutin blod arbete under ett läkarbesök. Leverfunktionstester inte rutinmässigt görs på barn, även om din barnläkare kan beställa dem om ditt barn har symptom på en leversjukdom eller en familj haft problem med levern. Enligt Mayo Clinic och Johns Hopkins Children's Center, orsaker till förhöjda leverenzymer i barn hör virusinfektioner och överdosering av vissa läkemedel

Diet

Om ditt barn är överviktiga eller har en kost rik på fet mat, kan förhöjda leverenzymer resultat och är en indikation på fettlever.

Infektioner

Infektioner med hepatit A-virus genom förorenad mat eller vatten, eller med hepatit B eller C-virus vid födseln kan orsaka barnet att ha förhöjda leverenzymer.

leversjukdomar

En uppbyggnad av järn i levern, som är ett tillstånd som kallas hemokromatos, kan orsaka förhöjda leverenzymer hos barn och är en ärftlig sjukdom.

Mediciner

Ge ditt barn för mycket paracetamol (Tylenol) eller ibuprofen (Alvedon) kan orsaka förhöjda leverenzymer, vilket är ett tecken på leverskador.

Förgiftning

Förgiftning från gemensamma hushållet kemikalier eller rengöringsmedel, bekämpningsmedel eller alkohol kan resultera i förhöjda leverenzymer i ditt barn och kan vara ett livshotande akut

Vitaminer

En överdos av multivitaminer eller vitamin A-vitamin kan orsaka förhöjda leverenzymer hos barn. vitaminer bör behandlas som en medicin och placeras ut av ditt barns räckhåll.

Previous:nothing Next:lindriga symtom ms

Relaterade artiklar


 • lindriga symtom ms
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com