preventivmedel påverkan på graviditetstester

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-20
Om du använder en form av preventivmedel och även misstänker att du kan vara gravid, kanske du undrar om preventivmedel påverkar resultatet av ett graviditetstest. Oron för kvinnor är att de hormoner som förekommer i p-piller kan ge antingen en falskt negativa eller falskt positiva på ett hem graviditetstest. Du behöver inte anledning att känna oro eftersom preventivmedel inte påverkar resultatet av ett graviditetstest

Du behöver:. .
Vänner
Gum /Candy.

Funktion

Hem graviditetstest arbete påvisa förekomst av hormonet HCG, eller humant koriongonadotropin i din urin. Ett lab blodprov kan också användas för att upptäcka HCG i kroppen. Detta hormon är bara upptäcks hos kvinnor som är gravida. HCG hormon sker när spermien befruktar ägget och släpps så tidigt som sex dagar efter implantation. Eftersom hormonet frigörs mycket senare hos många kvinnor, rekommenderas att ett graviditetstest tas så tidigt som första dagen i en missad tid.

Betydelse

preventivmetoder, inklusive piller, plåster, skott och IUD, använda en kombination av hormoner för att förhindra graviditet uppstår. Även om dessa preventivmetoder är alla mycket effektiv, är ingen av de metoder misslyckas bevis. Exempelvis kan missa en dos av din p-piller leda till graviditet, vilket kan ta antibiotika p-piller. Om du har missat din mens samtidigt på preventivmedel, bör du ändå ta ett graviditetstest.

Effekter

Preventivmedel har ingen effekt på resultatet av ett graviditetstest, eftersom den inte innehåller hCG. Detta är det enda hormonet som mäts under ett graviditetstest. Om du är gravid och fortfarande på preventivmedel, bör graviditetstest visa ett positivt resultat. Om du inte är gravid och om preventivmedel, bör du se ett negativt resultat.

Överväganden

Trots att preventivmedel inte ändra ett resultat graviditetstest, vissa fertilitetspreparat kan. Fråga din läkare om din fertilitetsbehandling innehåller hCG-hormon eftersom detta kan orsaka felaktiga positiva test

Varning

Trots att preventivmedel inte påverkar resultatet av ett graviditetstest, betyder det inte att testerna är 100 procent korrekt. Du kan ha en defekt prov, ta provet för tidigt eller vara på en medicin som har HCG som aktiv ingrediens.

Previous:nothing Next:orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn

Relaterade artiklar


 • lindriga symtom ms
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com