vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-25
Du kanske blir förvånad över att veta att din kredit historia och med kan ha en inverkan på huruvida du anställs för ett jobb. Många företag nu genomför en kreditprövning för sysselsättningen, Detta kreditkontroll ofta en del av en säkerhetsprövning för potentiella medarbetare. Före anställning kreditkontroller kan omfattande rapporter från kreditupplysningsföretag

Funktion

En kreditprövning för sysselsättningen primärt fungerar för att hjälpa arbetsgivarna att avgöra om du är en bra kandidat för ett jobb. De använder ofta kredit rapport för att hjälpa dem att avgöra om du är en ansvarsfull person. Om du söker ett jobb med finansiella uppgifter kommer kreditupplysning att användas för att hjälpa till att mäta din kompetens när det gäller hantering finanserna.

Arbetsgivare Överväganden

Arbetsgivare kommer att överväga ett par saker att vara av betydelse när du tittar på din Företagsrapport. Arbetsgivare kommer oftast vara intresserade av information om din kredit konton. De kommer att vilja se att de flesta om inte alla konton är i god status. Dessa konton skall betalas före förfallodagen varje månad. Arbetsgivare kommer att se att se om du har någon kredit konton i dålig ställning. Huvuddelen av sysselsättningen kredit rapporter kommer att visa om du har några konkurser, domar eller andra skadliga handlingar mot dig.

Betydelse

före anställningen kreditkontroller är betydande eftersom de kan hindra dig från att vara anställd för ditt drömjobb. Det är lagligt för ett företag att avvisa dig ett jobb position om du har en dålig kredit historia. Det är möjligt att du har ekonomiska problem även om du skulle passa bra för jobbet. Det finns inget du kan göra om du inte är anställd för ett arbete grundas på en tillräcklig kredit rapport så länge rapporten utfördes med din tillåtelse.

Dina rättigheter

Även om en potentiell arbetsgivare kan använda en kredit rapport i sin beslutsprocess, har du fortfarande några rättigheter. De kan inte köra en kreditupplysning på dig om du inte tillstånd för kreditupplysning. En arbetsgivare kan inte lämna ut uppgifter om kredit-filen till någon som inte är en del av den hyra laget. Denna information kan inte ingå i en anställd fil om du är anställd. Om en arbetsgivare använder en kreditupplysning för att avgöra om du är anställd för ett jobb eller godkänts för en befordran, måste de meddela dig om det blir en negativ handling. Det innebär att de måste skicka dig ett brev av pre-negativ åtgärd så att du vet att du inte kommer att anställas eller befordras inte till följd av information som finns i din kreditupplysning.

Fördelar

En arbetsgivare kreditprövning kan dra nytta dig om du har en utmärkt kredit historia. Om beslutet mellan dig och en annan kandidat är mycket nära, med ett bättre kreditupplysning vara nog för att landa dig jobbet. Detsamma gäller om du tävlar med en medarbetare för en befordran till en högre befattning.

Previous:nothing Next:vad som orsakar allergier på vintern?

Relaterade artiklar


 • lindriga symtom ms
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • barnreumatologi sjukdomar
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • vikande tunna linjer i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com