vikande tunna linjer i spädbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-23
Bebisar som föds med full cheferna för hår slut ibland upp så hårlösa som föds de helt skallig ungefär en månad eller två efter förlossningen. Precis som nya föräldrar får kläm på kamma sin nya bebis hår och styla det, börjar det plötsligt att blekna bort. Även håravfall på baksidan av huvudet är den vanligaste fenomenet, vissa barn upplever vikande hårstreck samt

Funktioner

Spädbarn förlorar ofta sitt hår eftersom en nedgång i hormonnivåer upplevde snart efter de är födda. Denna typ av håravfall är helt normalt och kallas medicinskt som telogen effluvium.

Tidsplan

Den vanligaste tiden för nyfödda att tappa håret är när som helst under de första sex månaderna i livet. Vissa nyfödda tappar håret att de är födda med nästan omedelbart, andra behåller sitt hår i sina femte eller sjätte månaden, bara för att få den att börja falla ut. Det finns inget sätt att förutsäga exakt när eller om ett barns hår kommer att falla ut.

Typer

mönster där ett nyfött hår falla ut varierar oerhört från fall till fall. Vissa barn "hår tycks sudda bort i bakhuvudet, att skapa en kal fläck. Andra barn "hår tycks falla ut och skapa en vikande hårfäste mönster av håravfall. Om håret faller ut-och hur mycket av det gör-cant förutses eller förebyggas vanligtvis

Förebyggande /Lösning

Infant håravfall till följd av en förändring i hormonnivåerna inte kan förhindras. . Håravfall som uppstått genom gnidning-som vanligt förekommande med håret på baksidan av en bebis huvud-kan minskas genom att tillåta en baby att sova på hennes sida och att vara noggrann med att inte låta henne ligga på rygg för ofta. Kan dock vikande tunna linjer i barn inte kontrolleras, eftersom de nästan säkert är göra för att hormonella förändringar som inte kan assuaged.

Effekter

Efter en bebis hår har fallit ut, växer nya hår vanligtvis tillbaka i relativt snabbt. Många gånger, är det dock av en helt annan färg och konsistens än vad som fanns där innan. Detta är också helt normalt och inget att oroa sig varje larm. Chanserna för en bebis vikande hårfäste bli ett permanent fysiska funktionen är ganska osannolikt, de flesta barn växer till full huvuden av hår på kort tid.

Previous:nothing Next:barnreumatologi sjukdomar

Relaterade artiklar


 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • lindriga symtom ms
 • barnreumatologi sjukdomar
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com