gastrointestinala problem hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-29
Tidiga barndomen och barndomen är ofta en tid till oro för nya föräldrar när det gäller hälsan hos sina barn. Nästan alla barn klagar över ont i magen då och då, och det mesta är det inte något allvarligt, men ibland kan gastrointestinala symtom betyda mer än en enkel magbesvär. Nya föräldrar får vila enklare om de tar sig tid att bekanta sig med både vanliga och mindre vanliga gastrointestinala problem som ett barn kan uppleva

Diarré

Diarré är en av de vanligaste gastrointestinala problem hos barn under 5. Det är oftast orsakad av en infektion och kan vara ett allvarligt tillstånd om de lämnas obehandlade. I USA och Canada, barn genomsnitt två episoder av diarré varje år, men i utvecklingsländer, vissa barn upplever ofta har episoder, som kan ha en negativ inverkan på deras utveckling och kan leda till undernäring. Symtom för diarré är diffus värk, magont och illamående.

Förstoppning

Förstoppning är också en vanlig gastrointestinala problem bland yngre barn. Dess främsta definition är ovanligt och svårt tarmrörelser, och dess symptom är magkramper, smärta när man tarmrörelser, och inga tarmrörelser i tre dagar eller längre. Detta barndom problem kan ofta vara svårt att känna igen och diagnostisera. Det är en av de viktigaste orsakerna barn skickas till ett sjukhus eller en pediatrisk mag specialist.

Gastroesofageal reflux

gastroesofageal reflux eller GERD, är ett ökande problem för små barn och ungdomar som kan vara svåra att diagnostisera. Villkoret innebär syra och maginnehåll stiger eller säkerhetskopiera upp i matstrupen. De flesta människor upplever reflux någon gång i sitt liv, men om det sker på ett onormalt täta frekvensen kan det tyda ett kroniskt tillstånd. Obehandlat akut gastroesofageal reflux kan orsaka skada på matstrupen. Dess symtom är halsbränna, svår natten smärta och en ovanlig känsla av fullkomlighet.

Laktosintolerans

En mycket sällsynt mage problem för barn är primär laktasbrist eller laktosintolerans. En allvarlig form av denna sjukdom förekommer i ett litet antal barn som är födda med en avsaknad av eller brist på laktas, det naturliga enzym som hjälper till att bryta ner komplexa sockerarter som finns i mejeriprodukter som yoghurt och ost. Tillfällig laktosintolerans hos spädbarn och barn orsakas oftast av en infektion eller av rotavirus. Symtomen omfattar magsmärtor, uppkördhet och väderspänning.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) kan också vara ett problem för spädbarn och äldre barn. IBD har två typer, eller kategorier: Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Det uppskattas att, för var 100. 000 barn under 15 år, två eller tre av dem kommer att diagnostiseras med någon form om IBD varje år. IBD har ett antal associerade symtom, inklusive rektalblödning och blodig diarré, magkramper och ett brådskande behov av att gå på toaletten.

Previous:nothing Next:Vad innebär det att ha låga leverfunktion?

Relaterade artiklar


 • barnreumatologi sjukdomar
 • hur man kan sluta oroa dig för att få cancer
 • de typer av östrogen grädde
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • hur man kan öka höjd
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • fakta Medicare om
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com