hur är en Tubal återföring ligering gjort?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-08

vad är det för

äggledaroperation är en metod för födelsekontroll. Det innebär ett kirurgiskt ingrepp där äggledarna är avskurna, bränt eller på annat sätt blockerat med avsikt att förhindra ägg från att nå äggstocken. Det är en extremt effektiv metod för födelsekontroll och är avsett att vara ett permanent sätt att sterilisering. Det finns dock situationer där kvinnor som tidigare hade en äggledaroperation utförs vill ha förfarandet omvända. Anledningar till detta kan inkludera viljan att ha ett annat barn, utomkvedshavandeskap, menstruella problem, humörsvängningar och sömnstörningar. Tubal återföring ligatur är det förfarande för att återansluta eller ta bort stopp i äggledarna

Procedure

Det finns två metoder för att utföra de Tubal återföring ligatur -. Minilaparotomy och laparoskopi. I minilaparotomy förfarandet är ett snitt mellan 1 till 3 inches gjort under naveln. Äggledaren slutar dras upp. Eventuellt skadad vävnad tas bort och insidan av röret (kallat lumen) sys med hjälp av ett extremt fint material. Utsidan av rören (kallad slemhinnorna) sedan sys och äggledaren placeras tillbaka i kroppen. På grund av storleken av rören, är förstoringsgraden krävs för att utföra den här proceduren. I laparoskopi är gas som används för att blåsa upp buken för att skapa tillräckligt med utrymme för kirurgen att navigera inuti kroppen. Återigen är ett snitt nedanför naveln så att laparoskop (ett smalt rör som mikro-kirurgiska instrument kan införas genom) som ska skickas i buken. Äggledarna repareras inne i buken, men annars reparationen förfarandet i grunden är samma.

Efter ingreppet

När det förfarande, det finns en standard övernattning på sjukhuset för observation. Beroende på hur länge förfarandet och eventuella komplikationer som kan uppstå, längre sjukhusvistelser i flera dagar kan behövas. Smärta och antibiotikabehandling kan förskrivas i förebyggande om ansvarsfrihet. Vanligtvis finns det inga diet, men det är alltid bäst att rådfråga läkare om kost. Det kan finnas restriktioner hävs efter båda typerna av förfarande och total återvinning kan sträcka sig från 10 dagar till tre veckor. Kvinnor som får Tubal återföring ligatur är en högre riskgrupp för ektopisk graviditet och bör övervaka deras menstruationscykeln noga. I händelse av att menstruationen är försenad, bör ett graviditetstest skall vidtas för att skydda sig mot möjligheten för ektopisk graviditet. För de som söker ett annat barn, är det i allmänhet rekommenderas att vänta minst en hel menscykel passera innan aktivt graviditet efter operationen.

Previous:nothing Next:vad är en colonic?

Relaterade artiklar


 • barnreumatologi sjukdomar
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • vad är en colonic?
 • fakta Medicare om
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • grupp B-streptokocker behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com