kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-30
Bristningar är en följd av kollagenet i huden bryts ner. De uppstår om du får en stor mängd vikt eller sträcka huden, som under graviditeten. Bristningar är kliniskt kända som striae, och ärr som återstår efter dermal och epidermal lager av hud förlorar elasticitet. De bleknar ofta över tid, särskilt med hjälp av en massage kräm som kakaosmör. Vissa människor är mer benägna att få hudbristningar, enbart på grund av arten av deras hud. Det finns ett par av kosmetisk kirurgi behandlingar som är kända för att hjälpa hudbristningar.

Laser

Laser används för att minska djupet och färg på hudbristningar. Läkare flytta laser längs ärret. Det tar bort eller förångas ett lager av hud, och därigenom avlägsna ärrade lagret. Den hälsosamma och mer naturliga hud som är under ytan framträder och helar över tiden för att minimera uppkomsten av ärret. Andra lasrar kan även användas på de djupare skikten av huden, främja nya collagen tillväxt och ärr helande inifrån och ut. Den plastikkirurg förvaltar lokalbedövning i ett kontor, sjukhus eller dagkirurgi centrum. Förfarandet kan ta så lite som några minuter eller så länge som 90 minuter.

Eftervård

När du har laser hårborttagning utförts på din hudbristningar, kommer din läkare att tala sannolikt att du kan tvätta med en mild, mild tvål. Klappa området torrt med en handduk och lägg antibiotika kräm med bandage. Du kan också förskrivas ett antibiotikum för att hålla infektionen i schack. För att hjälpa ärret bleknar, använda läkemedel krämer och en cool mask. Om det finns någon smärta efter operationen, ta ett smärtstillande medel. Inom fyra dagars behandling, du hud börjar återhämta sig. Hur snabbt det sker är upp till din hud, den teknik och den typ av laser som används. Din läkare kommer att schemalägga en utvärdering sex till åtta veckor efter laserbehandling för att se hur bristningar utseende.

Komplikationer /Kostnad

Det är relativt vanligt att uppleva vissa biverkningar från laserkirurgi på hudbristningar. Du kan uppleva hyperpigmentering eller hypopigmentering, vilket innebär att din hud blir mörkare eller ljusare, respektive. Båda tillstånden är mest förvärras om du är i solen. Du kan också uppleva en infektion eller har en allergisk reaktion mot lasern. Kostnaden för att ta bort hudbristningar med en laser beror på vad din läkare, avgifter anläggning och avgifter anestesi. Mer än ett besök kan vara nödvändigt på grund av de många ärr vävnader. Fråga en läkare för en kostnadsberäkning. Försäkringen gäller inte för rent kosmetiska operationer.

Bukplastik

Eftersom den enda verkligt framgångsrika sättet att bli av med hudbristningar är genom att skära ut dem, en del plastikkirurger hävdar att det är en markant förbättring efter en bukplastik, eller mage -tuck förfarande. Människor kan inte genomgå kirurgi för det enda skälet att ta bort hudbristningar, men det är en positiv bieffekt av förfarandet. Som läkaren tar bort överflödig hud, muskler eller fett från buken, hon skär vanligtvis hudbristningar. Bukplastik åt magmusklerna och gör magen ser mycket bättre. Det kommer att bli betydande nya ärr där kirurgen stänger snittet, men området kan täckas av en baddräkt.

Val

När du letar efter en plastikkirurg för att ta bort hudbristningar, kolla hans meriter, certifieringar och ackreditering . Enligt American Board of Plastic Surgery, fler läkare använder kontor och kirurgi att utföra rutiner, snarare än sjukhus. Be att turnera anläggningen och begära bevis på läkarens arbete. Prata om dina förhoppningar för ditt utseende efter operationen och avgöra om dina förväntningar är i linje med hans.

Varning

Vissa kirurger inte använder laserkirurgi för hudbristningar och är inte ens övertygad om att det fungerar. Michael Dermant, MD, en styrelse-certifierad plastikkirurg, anges att laserkirurgi fungerar på rynkor, men han har inte funnit det vara effektiv för behandling hudbristningar. Enligt Dr Dermant, om en läkare påstår sig kunna utföra denna behandling framgångsrikt, att du skall få bevis innan beslut fattas. Det enda sättet att verkligen eliminera hudbristningar är att klippa ut dem. Dessutom ser de sämre på lös hud. Skaffa ett organ eller en butt lift att strama upp huden och bristningar blir mindre märkbar.

Previous:nothing Next:Har influensa skott symtom orsaka influensa?

Relaterade artiklar


 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • hur man får max ur en massage
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • fakta Medicare om
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • de typer av östrogen grädde
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • hur man kan stärka barns muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com