om guarkärnmjöl

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-31
Guarkärnmjöl är en mångsidig ingrediens som används i många produkter från mejeri till papper. Den har unika egenskaper som gör den till en värdefull tillgång för många branscher. Det är nästan smaklös, vilket gör livsmedelsindustrin, i synnerhet, att använda den för många tillämpningar. Det kan ätas i sin ursprungliga form, som en böna, men är normalt bearbetas och användas som en ingrediens i stället på eget

Historia

Guarkärnmjöl kommer från guarfrön som råris och behandling i syfte att erhålla guarkärnmjöl. Majoriteten av guarfrön odlas i Indien och Pakistan, men kan också hittas i mindre mängder i USA, Kina, Australien och Afrika. Den guar Anläggningen är resistenta mot torka och har förmågan att växa i torra klimat där floran är svårt att växa.

Fördelar

Guarkärnmjöl används i en mängd olika branscher, eftersom det har många positiva egenskaper. I livsmedel den fungerar som ett emulgeringsmedel eller stabiliseringsmedel gör bakverk för att hålla längre på hyllan och hjälpa kosttillskott och andra produkter för att sammanfoga oljebaserade och vattenbaserade ingredienser för att minska separation. Guarkärnmjöl har hög viskositet och kan också förbättra munkänsla av livsmedel med kvalitetsfel. Guarkärnmjöl också kan förbli enhetlig i olika temperaturer i båda kallt och varmt vatten.

Överväganden

Så många fördelar som guarkärnmjöl har för många branscher, bland annat papper, hälsovård och mat, det kan också orsaka allvarliga reaktioner några som konsumerar produkter som innehåller guarkärnmjöl. Guarkärnmjöl är högabsorberande och det kan skapa en känsla av att vara full i dem som äter det. Med denna reaktion kan komma extrem tarmbesvär, och i de svåraste fallen, blockeringar som kan vara mycket farligt. Vid ett tillfälle guarkärnmjöl användes för viktminskning, men på grund av dessa biverkningar är inte längre godkänt för denna användning.

Typer

Guarkärnmjöl normalt finns i form av ett vitt pulver. Men på grund av behandlingen av guarfrön genomgå, kan det också finnas som guar mjöl, slipat guar och garantier protein. Kan

Funktioner

Guarkärnmjöl köpas i olika viskositet beroende på hur tjock du vill ha din färdiga produkt som skall. Till exempel skulle du köpa en mer trögflytande guarkärnmjöl för användning i en milkshake än du skulle för en muffin recept. Guarkärnmjöl är effektiv med eller utan värme, vilket är en unik kvalitet för en pulveriserad ingrediens.

Previous:nothing Next:kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • lindriga symtom ms
 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
 • Hur äter celler mat?
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • vad som orsakar allergier på vintern?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com