vad är en colonic?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-05-07
Ett kolon är en alternativ medicinsk behandling som renar tjocktarmen av gifter och avfall. Även om ingen medicinsk vetenskap har bevisat att tarmsköljningar är bra, många tror fortfarande de är. Tarmsköljningar tros ta bort avföring från väggen i tjocktarmen, som rensar ut alla parasiter eller bakterier som kan göra en person sjuk. Denna hypotes genererades av de gamla egyptierna under det tredje århundradet före Kristus

Du behöver:.
Vänner
Gum /Candy.

Farliga

Vissa typer av tarmsköljningar kan skada ändtarmen, även om denna effekt är sällsynt. Andra har upplevt amöbiasis att använda kolon utrustning som inte var ordentligt steriliserad. Många lavemang preparat är relaterade till hjärtinfarkt. Om du ofta har tarmsköljningar det kan orsaka problem med den normala funktionen i tjocktarmen och kan så småningom leda en person att vara beroende av laxermedel och lavemang för att få normal avföring.

Historia

Egyptierna skapade idén att maten kommer in i tarmen och ruttnar, vilket kan göra en person sjuk, så de uppfann kolon rengöring som en typ av auto-förgiftning. Egyptierna trodde att när maten bryts ned, släppte den gifter i kroppen. På artonhundratalet, stött många vanliga läkare idén. Men i början av nittonhundratalet, var denna hypotes avvisas på grund av vetenskapliga bevis som inte stödde påståenden.

Fordringar

Många säger att huvudvärk, trötthet och förlorad aptit är några av symptomen på att ha gifter i tarmarna, men medicinsk vetenskap har visat att dessa problem uppstår från en mekanisk dilatation inom tarmen och inte gifter. Enligt forskarna är fördelarna med tarmsköljningar är vaga och tillverkare av kolon utrustning har inte kunnat valideras vetenskapligt. Det finns inga obduktion eller kirurgiska ingrepp för att avslöja att pressats avföring orsakar problem i kroppen.

FDA

Den amerikanska Food and Drug Administration tillåter produktion av kolon utrustning som skall produceras men inte reglera användningen av dessa poster. Tillverkarna hävdar inte att ha bevisning. Innehållet i de produkter som används i tarmsköljningar inte verifierats eller testats och FDA har problem med flera kolon leverantörer av utrustning om att göra falska påståenden om sina produkter.

Alternativa Cleansing

Om du bestämmer att en kolon är inte för dig det finns alternativa metoder för att rengöra tarmarna. Du kan använda ett lavemang eller laxermedel att ta bort avföring som finns i tjocktarmen. Det finns också drycker som hävdar att avgifta kroppen från gifter. Dricka åtta glas vatten eller grönsaksjuice varje dag, äta råa livsmedel och få massor av fibrer finns alternativa metoder för att hålla kolon och tarmarna friska.

Previous:nothing Next:hur man hanterar ilska hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • barnreumatologi sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com