Definitionen av binjurarna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-25
Binjurarna bidra till att upprätthålla många ofrivilliga funktioner, och de hjälper till att reglera tillväxten av den mänskliga kroppen. De är ansvariga för hur en person ser ut, agerar och känner med hjälp av en mängd olika hormoner

Identification

binjurarna är två små utsöndrar körtlar ligger på toppen av var och en av njurarna. De består av två primära delar; binjurebarken och binjuremärgen. Varje avsnitt innehåller sin egen uppsättning av hormoner och reglerar olika delar av människokroppen.

binjurebarken producerar hormoner som används av kroppen för att reglera kroppens funktioner såsom matsmältningen och immunförsvaret. Den primära hormoner som tillverkas av binjurebarken är hydrokortison för matsmältning och korrekt användning av näringsämnen och kortikosteron som används för att hjälpa immunförsvaret. Binjuremärgen har huvudansvaret för att skapa och administrera adrenalin. Adrenalin används för att reagera på stressiga situationer genom att påverka hjärtfrekvensen och öka blodflödet till hjärnan.

Funktion

binjurarna samarbetar med hypofysen och hypotalamus att reglera många av de ofrivilliga funktioner i kroppen såsom cirkulation, matsmältning och andning.

De har också reglera blodtrycket, övervaka tillväxten av kroppen, och försäkrar att immunförsvaret kan bekämpa infektioner och sjukdomar. Även om binjurebarken och binjuremärgen Tillsammans kallas binjurarna, båda två mycket olika funktioner för att utföra sina arbetsuppgifter.

Historia

Ordet binjurarna är ett latinskt ord som har sitt ursprung i roten "ad" som betyder att röra sig eller komma åt, och suffixet "rebes" som är den medicinska termen för njurarna. Binjurarna även kallad suprarenal körtlar, som är tillägg av det latinska ordet "supra" som anger är på toppen av något. Namnet kommer från placeringen av binjurarna på toppen av njurarna.

Varning

I vissa fall kan det vara nödvändigt att ta bort en eller båda av binjurarna att hindra dem från att orsaka skador på lång sikt till den mänskliga kroppen. Tumörer kunde form på binjurarna som skulle orsaka en överproduktion av hormoner som kan störa kroppens kemiska balans. En tumör kan också betyda att cancer börjar form på körtlar.

Effekter

binjurebarken producerar ett hormon som kallas androgen, vilket bidrar till att definiera kroppens viktigaste manliga könet egenskaper. De mer framträdande androgen hormon som produceras är testosteron. Dessa egenskaper är ibland visas öppet i form av överdriven ansiktsigenkänning hår eller mörk röst.

Previous:nothing Next:vad som orsakar valkar

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • är viktökning ett tecken på klimakteriet?
 • tecknen på värmevallningar
 • vad är en colonic?
 • tecken på graviditet implantation
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • hur man kan öka sperma produktionen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com