Definitionen av hörsel nivåer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-30
Oavsett var en person kan vara, både dagar och nätter fyllda med ljud. Vi hör fåglarna kvittrar, bilar tutar och deras motorer igång, andra människor som pratar, telefoner ringer, vatten rinnande, tuggummi knäppa. Däremot kan en person höra annorlunda än en annan --- vi inte alla har förmågan att höra ljud någon annan hör. Läkare mäta vår förmåga att höra med hjälp av hörsel nivåer

Definition

En utfrågning nivå är ett mått på hur väl en person hör. En anordning som kallas en audiometer används för att erhålla denna mätning, som alltid beskrivs i decibel (dB).

Fem nivåer

finns fem huvudförhandling nivåer. Den första är från 0 till 20 dB hörselnedsättning (HL) --- Det innebär att en person kan höra det mesta och har liten eller ingen hörselnedsättning. Denna nivå anses "normalt". Den andra nivån är "mild", med 20 till 40 dB HL. Den tredje nivån är "måttlig", med 40 till 60 dB HL. Den fjärde nivån är "allvarlig" med 60 till 80 dB HL. Den sista nivån är "djup", med 80 eller fler dB HL. En person anses vara hörselskadade när förhandlingen nivåförändringar mer än 25 dB.

Fastställande

När en persons hörsel sjunker påverkas av många faktorer. Genetiska problem, ålder, sjukdom och exponering för höga ljud under längre perioder alla kan leda till hörselskador. Det beräknas att 28 miljoner människor i USA lider av någon grad av hörselnedsättning.

Orsaker Förutom hörselnedsättning som orsakas av sjukdom eller genetisk defekt, som är mest hörselnedsättning som orsakas av skador på håret celler som gör att auditiv /elektriska impulser för att resa genom hörselnerven till hjärnan. Som en åldrar, dessa hårstrån dö naturligtvis bort, vilket resulterar i en utfrågning nivå skift, men de vanligaste hårstråna skadas av exponering för starkt buller. Den vanligaste buller inblandade i hörselnedsättning är hög musik. Något buller över 80 dB anses farligt.

Övervakning

En människas hörsel nivå kan följas enkelt genom testning. En förhandling har utbildats i audiometering första undersöker örat fysiskt, och sedan administrerar ett hörseltest för att räkna ut vilka typer av ljud är svårt för en enskild att höra och hur många dB den hörselnedsättning har fortskridit (om alls). Den hörseltest är smärtfri --- även spädbarn rutinmässigt har sin hörsel testad på sjukhus bara timmar efter att födas. En standard test vanligtvis innebär att utsättas för specifika frekvenser (platser) och svara på frågor om hur högt planen ljud och i vilken öra det hörs. Teknikern kommer att rekommendera ytterligare tester om hon känner individuella behov ytterligare utvärdering.

Previous:nothing Next:geriatrisk UVI orsaker

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • hur man anser dig
 • hur man kan bota hälsenan smärta
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • hur man får fertilitetspreparat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com