Vad är en normal temperatur för en vuxen?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-15
Med kroppstemperatur en vuxen är en av de mest grundläggande sätten att avgöra hennes allmänna hälsa. Som en av de primära vitala tecken, är kroppstemperaturen ett normalspår används inom medicinen. Veta normala och onormala kroppstemperatur är viktigt i korrekt läsning och tolkning av resultaten när man använder en termometer

Du behöver:
en liten påse eller behållare
. läkemedel.
bandage, gasbinda, tejp.
antibaterial våtservetter.
automatisk istillbehör.
antibiotisk salva.
bränna gel.
sax, pincett.
BISTING kit.

normal temperatur

I vuxit vuxna kan en normal temperatur mellan 97,8 ° F till 99 ° F, eller mellan 36,5 ° C och 37,2 ° C. Så länge resultatet av en termometer faller inom detta område, kan det fastställas att en persons kroppstemperatur är normal.

Feber

När en vuxen kropp temperatur är över den normala nivån, är han eller hon anses har feber. Medicinskt sett är en feber närvarande med temperaturer över 98,6 ° C med en muntlig termometer eller över 99. 8 ° F med en rektal termometer.

Typer av feber

När en person har feber, är det oftast beror på en onormal process som pågår i kroppen. Ofta är det orsakas av kroppens naturliga försvarsmekanismer som den försöker att kämpa mot sjukdomen. En mycket hög feber, dock inte nödvändigtvis ett tecken på allvarligt tillstånd. Vanlig influensa kan generera feber så hög som 104 ° C.

Hypotermi

Hypotermi är ett mycket sällsynt händelse. Temperaturer under 95 ° F anses vara i intervallet hypotermi. Detta tillstånd uppstår inte på egen hand, men oftast när en person utsätts för extrem kyla under en längre tid.

Identifiering

När du tar kroppstemperatur, är det viktigt att ha i åtanke att olika metoder ger olika resultat. Det normala intervallet ovan hänvisar till temperaturer som vidtagits med orala termometrar. Om en temperatur tas rektalt kommer resultaten ungefär 0,5 till 0,7 ° högre. Temperaturer vidtagits under armen brukar ge resultat som är 0. 3 till 0,4 grader lägre. Dessa nyanser måste hållas i minnet när man tolkar resultaten av en termometer läsning.

Previous:nothing Next:tecken på graviditet implantation

Relaterade artiklar


 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • vad är en colonic?
 • tecknen på värmevallningar
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • testosteronbehandling
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com