Vad är pH av magsyra?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-17
Magsyra, även känd som magsyra, är det primära mag agent i kroppen. Dr Ronen Arai, skriva för YourTotalHealth. com, säger magsyra är utformad "för att bidra till att bryta ner mat och matsmältning. " Följaktligen är magsyra mest effektivt i matsmältningen när den har ett lågt pH-värde, vilket gör det mycket sura. Felaktigt pH och onormala nivåer av magsyra kan leda till medicinska komplikationer, bland annat sura uppstötningar, sår och gastrit (inflammation magen)

Du behöver:.
En liten väska eller container.
läkemedel.
bandage, gasbinda, tejp.
antibaterial våtservetter.
automatisk istillbehör.
antibiotisk salva.
bränna gel.
sax, pincett.
BISTING kit.

Fakta

American Heritage Dictionary definierar pH som "ett mått på surhetsgrad en lösning, numeriskt lika med 7 för neutrala lösningar, ökar med ökande alkalinitet och minskar med ökande surhetsgrad. pH-skalan vanligen använda sträcker sig från 0 till 14. " Enkelt uttryckt, lösningar med lågt pH är mycket sura. Det normala pH-intervallet för magsyra är mellan 1,5 och 3,5, vilket gör det mycket sura. Denna syra skapar en idealisk miljö för pepsin, de viktigaste matsmältningsenzymet, att bryta ner mat.

Funktioner

Nurse Practitioner Marcelle Pick, på hemsidan womentowomen. com, säger magsäcksväggen har fem skikt, slemhinnor, submucosa och lager av muskler. Det innersta lagret, slemhinnor, tillverkar magsyra och pepsin. Syran består huvudsakligen av saltsyra (HCl). Normal magsyra volym sträcker sig från 20 till 100 ml, eller ca 1 matsked till knappt en halv kopp.

Betydelse

pH av magsyra är viktig för att upprätthålla matsmältningen. Ett pH som är för låg kan leda till ulcerös villkor, medan en onormalt höga pH förhindrar ordentlig mat uppdelning. En studie vid University of Michigan Medical School bekräftade också att minskas magsyran kan göra magen mer mottagliga för bakterieinfektioner som kan orsaka magsår och magkatarr.

Överväganden

Magsyra pH-nivån kan påverkas av infektion, stress och andra fysiologiska fenomen. Hög surhetsgrad (lågt pH) kan leda till magbesvär och känslor av matsmältningsbesvär, men --- tvärtemot vad många tror --- specifika val av mat har lite att göra med pH magsyra. Gloria Tsang, en dietist för HealthCastle. com, påpekar att dricka mjölk för att lugna en sur mage kan hjälpa tillfälligt men kan leda till överproduktion av syra senare.

Varning

Det bästa sättet att upprätthålla en lämplig magsyra pH-värdet är genom beteendemässiga åtgärder. Gloria Tsang, RD, säger: "Bara två beteendeförändringar kan minska symtom på sura magsäcken --- äta mindre och upplyftande huvudet när de sover. "Marcelle Pick, NP, tillägger att minska stress och upprätthålla bra hållning kan också hjälpa till att bevara en god balans magen surt pH.

Previous:nothing Next:Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?

Relaterade artiklar


 • hur man får fertilitetspreparat
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • Hur äter celler mat?
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • testosteronbehandling
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
 • hur man kan öka höjd
 • feber blister symtom
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com