Vad är sorg rådgivning?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-11
Sorg är en universell mänsklig erfarenhet, men det förblir en utomordentligt komplicerad och svår-till-definiera ämnet. Det finns ingen allmänt accepterad definition för sorg, men det kan betecknas som den mentala, känslor, andliga och fysiska process som upplevs efter en förlust.
Det är vanligare att beskriva sorg i termer av symtom eller etapper. I sin bok "On döden och döendet," Elisabeth Kübler-Ross anges de högst citerade stadier av sorg: förnekelse, ilska, köpslående, depression och acceptans.

Typer

Inom dessa huvuddragen ovan kan sorg delas in i kategorier av normala och onormala sorg, och varje kräver en annan slags terapeutisk metod. Normal sorg är oftast resultatet av en förväntad förlust och hanteras i sorg rådgivning. Onormal sorg, även kallad komplicerad eller traumatisk sorg, kan vara resultatet av en plötslig eller våldsam förlust, eller av förlusten av någon som ägnar sig åt missbruk beteenden mot griever. Detta är sorg präglas av en utdragen, extrem eller socialt oacceptabelt reaktion på en förlust och måste hanteras i sorg terapi.

Rådgivning

sorg-rådgivning process kan ske i en mängd olika inställningar och format. Det är professionella sorg rådgivare med avancerad examen i psykologi, socialt arbete, medicin och angränsande områden. De är oftast licensierade och se individer eller familjer i ett kontor inställningen. Deras mål är att hjälpa grievers bearbeta smärtan på ett sunt och avgörande sätt. I den processen får de använda gestalt metoder, rollspel, journalföring och meditation. På grund av det stora utbudet av kulturella, religiösa och personliga övertygelse sina patienter för med sig, rådgivare nästan alltid försöker att erbjuda en individualiserad strategi.

Therapy

Till skillnad från normal sorg, som kan hanteras framgångsrikt med eller utan ingrepp i de flesta fall, komplicerad sorg nästan alltid kräver en klinisk intervention. Det finns en hög risk för klinisk depression, vilket är en förutsättning krävt klinisk åtgärd, i flertalet fall. De tekniker som används för att hantera komplicerad sorg kan innehålla konst eller musik terapi, att läsa terapi (bibliotherapy) och skriver terapi, liksom ha griever delta i stödgrupper.

Icke-professionellt Rådgivning

Även rådgivning anses av tradition vara ett verk av psykologer och psykiatriker kan sorg rådgivning komma, informellt, från ett antal andra källor. Clergy medlemmar ger ofta andlig vägledning till dem i sorgeprocessen, och vänner, familj och grannar kan också ge en terapeutisk nätverk för stöd och rådgivning. Death-orienterade ritualer som vaknar, visningar och begravningar kan också tjäna ett syfte rådgivning att erbjuda möjligheter till stängning och katharsis.

Överväganden

Det har förekommit diskussioner inom sorg-rådgivning samfundet om dess effektivitet och möjligheten att det kan vända normal sörjande till komplicerad sorg. I en artikel med rubriken "Vad har det blivit av sorg rådgivning? En utvärdering av de empiriska grunderna för det nya Pessimism" Dale G. Larsson och William T. Hoyt hävda att de ursprungliga påståenden grundades på opublicerade data som inte har någon empirisk eller statistisk giltighet .

Previous:nothing Next:tecknen på värmevallningar

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com