Vilka är riskerna med cigarrökande?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-29
Rökning är farligt för dig-det är en känt faktum. Men när det kommer till cigarr rökning, risken är inte lika tydligt eller så känt och användare är inte så förtalade som cigarettrökare. Många människor antar cigarrökande är säkrare än rökning och att risken för cancer är lägre. Den här artikeln klarnar upp några av de missuppfattningar och skisserar farorna med cigarrökande

Tobak

Till skillnad från cigaretter, cigarrer finns i många olika former och storlekar, vissa mäter upp till 7 inches lång. Större cigarrer har mellan 5 och 17 gram tobak och en cigarr kan bära samma mängd tobak som ett paket cigaretter. De tre mest skadliga ingredienser i tobak är nikotin, tjära och kolmonoxid, alla mycket skadligt för kroppen.

Addiction

När du röker en cigarr, absorberar du nikotin genom munnen foder. Det diffunderar sedan in saliv i mängder är tillräckligt lång för rasen ett beroende. Inandning krävs inte för att detta ska ske. Även om det i regel tar 1 till 2 timmar att röka en cigarr, innehåller det mycket mer nikotin än en cigarett, vilket gör beroendet mycket möjligt.

Cancer

cigarrökande kan orsaka olika typer av cancer, främst de som rör munhålan (mun, läppar, tunga, svalg och struphuvud). Tandlossning, cancer i struphuvudet och lungcancer är tre av de vanligaste sjukdomar som orsakas av cigarrökande. Cigarr rökare som andas inte in är dubbelt så stor risk att utveckla lungcancer som icke-rökare.

Miljö

När cigarrök släpps ut i luften är det känt som begagnade, passiv eller passiv rökning (ETS) . ETS från cigarrök innehåller gifter och irriterande ämnen (kolmonoxid och nikotin), plus cancerframkallande (bensen, arsenik och kolväten). Eftersom en cigarr har mer tobak än en cigarett, släpper det mer ETS.

Erektionsnedsättning

cigarrökande kan orsaka erektil dysfunktion hos män. På grund av den negativa effekten cigarrökande har på hormoner, nervsystem och cirkulation, rökare är dubbelt så stor risk att uppleva impotens som ickerökarna. Studier visar också att exponering för passiv rökning kan leda till erektil dysfunktion också.

Sluta

Det har aldrig lätt att sluta ett beroendeframkallande ämne. Hursomhelst, att sluta cigarrer minskar din hälsa och miljörisker och förbättrar din totala livskvalitet-din puls, blodtryck och andning blivit mer balanserad. Dessa förbättringar ses ibland omedelbart efter att sluta.

Previous:nothing Next:Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?

Relaterade artiklar


 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • Vad är sorg rådgivning?
 • barnreumatologi sjukdomar
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • Hur man vet om ditt barn är lite förälder
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com