cigarettrökning & hälsorisker

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-06
Varje år över en miljon män, kvinnor och barn börjar röka. Cigarettrökning är det enklaste orsaken till sjukdom för att förhindra, och ändå är det många människor dör av sjukdomar relaterade till rökning varje år. Men vilka är de hälsorisker som är förknippade med rökning? . Ta en titt på den kardiovaskulära, gastrointestinala och andra hälsofrågor rökare måste möta

cancerrisker

cigarettrökning producerar den vanligaste typen av rökning cancer, lungcancer, och den yngre någon börjar röka desto större risk att få sjukdomen. Kemikalier i cigarettrök skada hår i väggarna i lungorna som tar bort avfall som smuts. Detta blir lungorna svarta, när de borde vara rosa. Röka cigaretter leder också till kronisk bronkit, emfysem och astma. Dessutom är risken för att få infektioner i lungorna (som lunginflammation) ökar. />
Andra typer av cancer orsakad av rökning inkluderar cancer i matstrupe, urinblåsa, cervix, läppar, svalg, mun, njurar, mage, bukspottkörteln och hud.

kardiovaskulär risk

Cigarettrökning producerar blodpropp som skadar artär foder och kolmonoxid i cigaretter hårdnar artärer (vilket kan orsaka en stroke) och minskar syre till resten av kroppen. Nikotinet i röken gör att blodkärlen att dra åt, tvinga blodet att pumpa snabbare att få samma mängd genom kärlet per sekund. Detta ökar blodtryck och hjärtfrekvens och en persons möjligheter för en hjärtattack. Om en rökare har en hjärtattack, blir hans risk för plötslig död dubbelt så hög som en icke-rökare.

Mag Risker

Cigaretter öka mängden syra som produceras i magsäcken och orsaka rökaren att utveckla en öppet sår kallas magsår på tarmarna eller magen. Denna syra kan också orsaka gastroesofageal reflux, vilket gör att du smaka syra i matstrupen.

Andra hälsorisker

Cigarettrökning leder till dålig andedräkt, gulfärgning tänder, luktar i hår och på kläder och hud, kronisk halsont, en högre risk för sprickbildning ben, snabbare rynkor andningsproblem som minskar förmågan att delta i fysiska aktiviteter och tandköttsproblem.

hög risk Kandidaterna

Rökare som använder p-piller (särskilt om de är över 35 år gamla) har en högre risk för hjärtinfarkt eller stroke. Gravida kvinnor som röker riskerar att förlora barnet. Barn till mödrar som röker tenderar att väga mindre och har en högre risk för plötslig spädbarnsdöd.

I allmänhet rökande kvinnor löper större risk för osteoporos och inkontinens.

Previous:nothing Next:Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?

Relaterade artiklar


 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • Hur äter celler mat?
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • vad är en colonic?
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • orsakerna till humörsvängningar
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com