effekterna av anestesi på fostret

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-01
Narkos, särskilt epiduralbedövning, blir allt vanligare under förlossningen. Det finns fördelar och risker av bedövningen och det mest akuta problem är hur det påverkar fostret. I vissa fall mamman kan kräva bedövning innan barnet är fött på grund av en nödsituation, men det är mycket mindre vanligt än mödrar som får anestesi under förlossning. Följande information gäller effekterna av narkos på fostret under förlossningen och födelseprocess. Kom dock ihåg studier om anestesi och dess effekter på fostret är tvetydiga och det finns inga bevisade samband hittills.

neonatal gulsot

En misstänkt effekt av anestesi under förlossning är neonatal gulsot. Det finns ingen bestämd forskningsresultat som visar alla bebisar kommer att få gulsot eller att de som har det på grund av anestesi under förlossningen. Men vissa studier har resultat som pekar på neonatal gulsot som en möjlighet i vissa barn.

Dåsighet at Birth

Trots att forskningen om bedövning och dess effekt på fostret har oklara resultat många barn till mödrar som använt bedövning är dåsig. Detta beror sannolikt på det sätt bedövningen påverkar barnets systemet.

Dålig sugförmåga Reflex

Forskning tyder också på möjligheten att bedövning i livmodern leder till svårigheter låsning på amma och en dålig suger reflex omedelbart efter förlossningen. Under perioden av några timmar effekterna av anestesi avklinga och spädbarn bör ha några problem amning. Det finns några barn som kommer att vara född med dålig sugförmåga reflex och svårighet amning oavsett om anestesi används. Men forskning visar att fler barn, vars mödrar använt bedövningsmedel under förlossningen har dålig sugförmåga reflexer. Forskningen är fortfarande oklart om hur anestesi kan orsaka en dålig sugförmåga reflex.

Trouble Positionering för frakt

anestesi under förlossningen tycks påverka en del barn i fråga om att positionering för leverans. Det är viktigt för barnet att vara i rätt position för leverans till gå smidigt. Studier visar att fler foster tenderar att ha problem med positionerar sig för leverans när anestesi används.

Minskad fosterhjärtfrekvens

bedövning som används under förlossningen har varit känt för att orsaka minskad fostrets hjärtfrekvens. På grund av detta, läkare övervaka fostrets hjärtfrekvens under arbete och kommer att ha mamma flytta från sida till sida för att påskynda leveransen. Om pulsen fortfarande långsamt och leverans inte fortskrider en nödsituation C-sektionen kommer att utföras.

Previous:nothing Next:Hur fungerar hälsenan arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • effekterna av anestesi på fostret
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man kan stärka barns muskler
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com