feber blister symtom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-14
En feber blister, också känd som ett munsår kan vanligtvis hittas på områden utanför munnen. Den kan förekomma på hakan, läppar, kinder och på eller inuti näsborrarna. Om de förekommer i munnen, de finns på tandköttet eller taket på munnen

Identification

De flesta av feber blåsor orsakas av herpes simplex-virus-I. Detta virus är mycket smittsam och överförs genom hud-till-hudkontakt och smittade saliv. När en person kommer i kontakt med detta virus, är den fortfarande vilande i en kindbenet nerv, men kan återaktiveras genom att vissa triggers. Vanliga utlösande faktorer stress, menstruation, feber och sjukdom. Det tar mellan en och 26 dagar att utveckla symtom feber blister. När detta virus blir aktiv, sker ett utbrott av feber blåsor.

Första stadiet av feberblåsor

Den första etappen i en feber blister utbrott kallas en prodome. De första symtomen som förekommer är oftast kände en till tre dagar innan du kan se feber blister. Du kanske märker en klåda eller stickningar under påverkas huden. Du kan också känna smärta eller en brännande känsla. Den drabbade huden kan också känna sig spänd. Dessa irriterande symptom kan kännas i två till 48 timmar.

Andra stadiet av feberblåsor

De känslor som upplevs i det första skedet är varningssignalerna att ett utbrott är på väg att inträffa inom en dag eller två. Genom detta skede kommer du att se grupper av röda prickar som sväller och fyllas med vätska. Blåsorna är fyllda med viruspartiklar som är mycket smittsam. Du kan ha allmän värk i kroppen, blödande tandkött, feber och svullna körtlar. Blåsorna är väldigt smärtsamt just stage. The första episod av feber blåsor är svår, jämfört med återkommande feber blåsor. Dehydrering kan uppstå eftersom det är svårt att äta eller dricka.

Tredje etappen av feberblåsor

Inom två eller tre dagar som du märker febern blåsor, blåsor sönder. Feber blåsor är de mest smittsamma när de spricker. Blåsorna blir till smärtsamma grunda sår som gråta och du är kvar med en öm rödaktig fläck. Den feber blåsor kommer att övergå i en grå färg. Blåsorna börjar torka ut och bilda en brunaktig skorv. Du kan känna klåda och torrhet i de drabbade huden. Dessa sårskorpor kan spricka och något blöda. Dessa sår kvar på huden i sju till 10 dagar.

Slutskede feberblåsor

Inom en vecka till två veckor för utbrottet, febern blister skorporna torka upp och fortsätta att flagna. Eftersom dessa skador läker, får de fortsätta att känna kliande och torr. Varje skorv kommer att ersättas av en mindre skorv tills blåsan helt försvinner. Vanligtvis feberblåsor inte orsakar ärrbildning eftersom huden kan läka helt från utbrottet. Detta helande steg är mindre smittsam, men det är fortfarande möjligt att passera detta virus till en annan individ.

Previous:nothing Next:Vad är funktionen av ortopediska skor?

Relaterade artiklar


 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • de typer av östrogen grädde
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • hur man får max ur en massage
 • vad betyder blödning i premenopause visar?
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • barnreumatologi sjukdomar
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com