geriatrisk UVI orsaker

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-30
Det är inte ovanligt för de äldre att drabbas av en geriatrisk urinvägsinfektion, eller UVI. Denna infektion påverkar urinvägarna, som enligt Mayo Clinic, inkluderar urinblåsan, njurarna, urinröret och urinledarna. Varhelst infektionen är belägna inom urinvägarna, finns det ett antal vanliga orsaker till detta geriatriska tillstånd

Bakterier

Den vanligaste orsaken till geriatriska UVI (eller någon urinvägsinfektion i en vuxen) är bakterier, särskilt E. coli. Denna typ av bakterier kommer från en persons kolon och kan leta sig in i urinvägarna genom anus eller på könsorganen. Kvinnor är mer utsatta för detta orsaken till infektion på grund mest på deras anatomi, men män kan också hitta sin urinvägarna påverkas av denna bakterie.

Kateter

En annan ganska vanlig orsak till geriatriska UVI är kateterisering, särskilt lång- sikt kateterisering. När någon sätta på en kateter, en slang in i urinblåsan väsentligen dränera urinen. Det finns en potential för bakterier att vistas i röret, och det kan snabbt och enkelt flytta in i urinblåsan.

Vårdrelaterade

Geriatriska UVI kan orsakas av "vårdrelaterade" skäl. En hälso-och sjukvård arbetstagare kan gå från patient till patient och sprida bakterier, eller ett medicinskt ingrepp än kateterisering har föranlett infektion. Det är också möjligt att utrustning inte korrekt steriliserade innan den används på en patient, eller andra förebyggande åtgärder inte vidtas för att säkerställa patogener inte har dömts ut.

Komplikationer

En äldre person som lider av geriatrisk UVI kunde ha fått denna infektion som en komplikation till en annan infektion. Detta beror delvis på hälsan och styrkan i en persons immunförsvar. När människor blir äldre och lider av olika villkor, är deras immunförsvar försvagas, vilket gör dem mer mottagliga för infektioner, inklusive urinvägsinfektioner.

Fistlar

Trots relativt sällsynta, fistlar som form inom tarmarna kan driva fram en äldre person att ingå avtal en UTI. I denna situation, avföring, eller åtminstone de bakterier från avföring, har tillgång till urinvägarna. Detta kan sedan enkelt skapa en urinvägsinfektion.

Previous:nothing Next:hur man underhåller en blodsockernivån

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om ditt barn är lite förälder
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
 • Vad är sorg rådgivning?
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • hur man kan öka höjd
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com