orsakerna till humörsvängningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-02
Humörsvängningar kan vara skrämmande. En minut du har det bra, nästa, en främling för sig själv. Under flera år har forskare grävde i teorier om sinnet och hur det relaterar till humörsvängningar. De fann ett flertal orsaker

Depression

En stämning gunga sticker upp sitt huvud när depressiva känslor är närvarande. Symtom på depression stress, letargi, trötthet, sorg, ångest och sömnighet. Det finns flera stadier av depression och det är viktigt att veta hur långt du upplever. Feeling "nere" eller "blå" i en minut är en mindre skede av depression, som utlöser humörsvängningar. Vanliga orsaker är förlossning, arbete, hem, relationer och ekonomiska frågor.

Premenstruella

PMS är den fruktade period som varje kvinna måste möta. En tonåring flicka eller kvinna upplevelser förändringar i hormoner när menstruationscykler är på väg att börja. Hennes östrogen och progesteron sjunker nivån och detta orsakar humörsvängningar. Hon blir irriterad och ibland fientliga under denna tid.

Sömnapné

sömnapné plus de två nämnda orsakerna är de mest populära orsakerna till humörsvängningar i Amerika. De påverkar ca 10 miljoner människor. Sömnapné orsakar tillfälliga avbrott i sömn. Orsakerna inkluderar förkylning, bihåleinflammation, hals abnormitet, fetma och förstorade polyper (lymfatisk vävnad).

ADD

Attention Deficit Disorder (ADD) är en beteendestörning främst hos barn. Symptomen är ouppmärksamhet, hyperaktivitet och en ofokuserad läggning. Barn erfarenhet toppar och dalar under denna period, som orsakar humörsvängningar. Ritalin används för att behandla barn med ADD. Det har emellertid gett upphov till en del kontroverser. Läkare uppmanas att se längre än till barnens beteende för att se om det finns underliggande problem som orsakar problemet innan förskrivning av läkemedel.

Bipolär sjukdom

Detta är ytterligare ett fall där felaktiga diagnoser är utbredd. Bipolär sjukdom (manodepression) omfattar depressiva symtom såsom humörsvängningar. Det finns olika subtyper av bipolär sjukdom: Bipolär sjukdom 1 resulterar i återkommande perioder av mani. Bipolär 11 hänvisas till sjukdom-mild depression, och snabb cykling bipolär sjukdom är när mer än fyra attacker per år förekommer. Läkare uppmanas att undersöka patientens grundligt innan den lämnar klassificering.

Graviditet

ADD, bipolär sjukdom och graviditet påverka mer än en miljon människor i Amerika. Graviditet är en berg-och dalbana upplevelse för föräldrarna. Kvinnor och män genomgå depressionssymtom, nämligen humörsvängningar. De blir oroliga, upprepade gånger undrar om förlossningen kommer att gå smidigt och om pengarna kommer vara ett problem. Dessutom genomgår den gravida modern hormonella förändringar som orsakar en negativ effekt på hennes humör.

Allvarlighetsgrad

Vissa humörsvängningar är ofarliga och den drabbade parten studsar tillbaka snabbt. Men vissa spinna utom kontroll och förvandlas till svåra humörsvängningar där professionell behandling behövs.

Previous:nothing Next:naturliga sätt att stimulera sammandragningar

Relaterade artiklar


 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • Hur sluta röka just nu
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • barnreumatologi sjukdomar
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • Hur äter celler mat?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com